02.05.2020
Redakce

Pardubická jízda play-off EHL skončila v semifinále

Pardubice - Ve světě esport, který momentálně zažívá obrovský boom, reprezentovali Dynamo mladíci Michal Vaněk, kterému se přezdívá Michal1996 a Adam „CallmePablo“ Čejka. Společně vytvořili silnou dvojici, která se dostala až do semifinále, kde po tuhé bitvě nestačila na Kladno.

V prvním zápase semifinále se utkal CallmePablo s kladenským Jarinem a bohužel se mu příliš nevedlo. Jarin využil většinu svých šancí a Pablovi zápas vůbec nesedl. První ze tří vítězných zápasů v semifinále tak získalo Kladno v poměru 6:1.

Druhý zápas, do něhož nastoupil pardubický Michal1996, nebyl ničím jiným než lekcí z produktivity. Pardubický mladík svého kladenského soupeře naprosto jasně přehrával, ale tři góly ve třetí třetině v síti Dynama znamenaly, že si Kladno uzmulo vedení 2:0.

Pokud Pardubice chtěly vrátit sérii zpět k jednotlivým zápasům, musely vyhrát čtyřhru. Ta byla poměrně vyrovnaná, ale Pardubice si nakonec vytvořily náskok dvou branek, který i po kladenském snížení dokázaly udržet a mohly tak přemýšlet nad taktikou do dalších bojů. Čtyřhra 2:1 pro Pardubice, semifinále 2:1 pro Kladno.

Odvrácení vyřazení a vyrovnání série si vzal na starost Michal 1996, který uštědřil Jarinovi stejný debakl, kterým celá série začala. Majkl v první a druhé třetině jasně dominoval, vypracoval si náskok, jenž si v poslední periodě jen hlídal. Výsledek 6:1 dostal sérii do rozhodujícího mače mezi CallmePablo a Tejkym.

Po rozhodujícím zápase zůstaly pardubickým zástupcům a jejich fanouškům oči pro pláč. CallmePablo nejprve dostal branku a dlouho prohrával, aby ve třetí třetině vyrovnal a šlo se do prodloužení. V prodloužení měl CallmePablo více ze hry, ale jeden proměněný brejk rozhodl o radosti kladenských Rytířů.

Ukázalo se, že hokej ve světě esport umí být stejně krutý jako hokej klasický. Kluci z Dynama však reprezentovali Pardubice skvěle, semifinále je výborný úspěch a vklad do dalších let. Adam Čejka a Michal Vaněk si určitě zaslouží přízeň, fanouškovskou podporu a poděkování za skvělou reprezentaci Dynama na poli esport.