06.07.2021
Redakce

Pardubice jsou klub mého srdce, říká Štetka. Draft do CHL ho překvapil

Osmnáct mu bude až v říjnu. I tak ale v uplynulé sezoně čtyřikrát naskočil do extraligového utkání. Slovenský útočník Pavol Štetka se nyní dočkal dalšího ocenění své práce – v draftu do kanadského juniorského systému CHL si jej vybral tým Chicoutimi Saguenéens.

Příležitostí, aby se letos ukázal, přitom příliš neměl. Pavol Štetka měl na svém kontě jen šest juniorských utkání, když se na podzim soutěž přerušila kvůli pandemii koronaviru. „Moc jsme toho neodehráli, opravdu hodně jsme trénovali. Díky tomu jsem se ale více posunul po fyzické i mentální stránce,“ hodnotí zpětně Štetka.

Právě díky poctivé práci si jej všimli trenéři A-týmu a nominovali jej k zápasu proti Zlínu. Sedmnáctiletý Štetka tehdy po čtyřech měsících naskočil do ostrého utkání, při extraligové premiéře ale obstál. A zaujal natolik, že naskočil i do dalších tří střetnutí.

„Moc si vážím toho, že jsem v áčku dostal šanci. Nečekal jsem, že to přijde tak brzy, snažil jsem se ale ukázat to nejlepší, co ve mně je,“ popsal své pocity nadějný junior, rodák z Humenného.

Do Pardubic zamířil před třemi lety, teď se mu jeho odvaha opustit domov vrátila. „V mém rozvoji mi extraligové starty dost pomohly, poprvé jsem si zkusil dospělý hokej, navíc ve skvělém týmu. Povzbudilo mě to do další práce,“ vysvětluje mládežnický reprezentant Slovenska.

Tento týden navíc přišla další dobrá zpráva – ze 106. místa Pavola draftovali do QMJHL, tedy Quebecké juniorské ligy. „Jsem trochu překvapený, ale udělalo mi to radost. Hrát v zámoří je sen snad každého hráče, takže beru jako úspěch, že si mě tam všimli,“ řekl sedmnáctiletý útočník.

Momentálně se mu tak nabízí možnost odchodu do zámoří. Štetka nicméně touží především po tom, aby další juniorská sezona v Česku začala podle plánu. A aby čítala více, než jen šest utkání.

Příznivcům Dynama tak mladý útočník vzkazuje: „Chtěl bych se i nadále prát o místo v A-týmu. Pardubice jsou klub mého srdce, takže hrát mezi dospělými je splněný sen.“ Bude mít pro Pavola Štetku pokračování?