01.01.2020
Redakce

Oslabení nám vzala hodně sil, mrzí reprezentanta Matěje Blümela

Ostrava – Do posledního utkání ve skupině na mistrovství světa juniorů, které se koná v Ostravě a Třinci, vstupovali čeští mladíci s vědomím, že postoupili do čtvrtfinále. Na ledě to však příliš nevypadalo, že by měli čeští hráči klid a časté fauly v zápase s Kanadou rozhodly první třetinu a celý zápas. Matěj Blümel zhodnotil dosavadní působení české dvacítky v základní skupině MS.

Čeští junioři dostali v první třetině s Kanadou čtyři góly v oslabení a první perioda tak skončila jednoznačným výsledkem 0:4. „Zase se k tomu musím vrátit. Ta oslabení, to je jedna z nejnáročnějších činností, stojí nás to síly, nemůžeme to dělat!“ velí pardubický odchovanec a dodává: „Hru pět na pět jsme s Kanadou neměli vůbec špatnou, měli jsme i nějaké šance.“ Zároveň se české reprezentaci zranil brankář Pařík, který byl v patnácté minutě střídán Nickem Malíkem. Jeho zranění by však nemělo být vážné.

I přes nepovedený zápas s Kanadou a prohru s Německem se mladíci se lvem na prsou probojovali do čtvrtfinále. „Měli jsme těžkou skupinu, jsme čtvrtí. Převládá spokojenost s postupem, i když teď čerstvě po zápase s Kanadou i únava a zklamání z toho zápasu.“ potvrzuje Matěj Blümel. Pardubický útočník se tak může těšit na čtvrtfinále se Švédy, jehož úvodní buly je naplánováno na 2. 1. 2020 těsně po osmé hodině večerní.

Pardubický mladík se také vyjádřil k mateřskému A týmu, do kterého se po šampionátu vrátí. „Samozřejmě to sleduji, vždycky se po zápase podívám na výsledek, mrzí mě, že se klukům moc nedaří. Věřil jsem, že teď po zápase v Olomouci se to zlomí, ale zase je škoda toho zápasu s Vítkovicemi. Volal jsem si i s trenéry, Honza Mandát mi přál hodně štěstí, takže nějaké zprávy z kabiny mám,“ přiznal syn rozhodčího Petra Blümela.

Do nového roku Matěj Blümel popřál všem fanouškům hodně štěstí a zdraví a zároveň poděkoval za dosavadní podporu jak v Ostravě, tak i v Pardubicích. „Hokej hrajeme hlavně pro fanoušky, držte nám palce,“ poprosil závěrem Matěj Blümel.

Foto: Alena Zapletalová