23.04.2019
Jan Hrabal

Ondřej Matýs: Chtěli jsme lidem udělat radost!

PARDUBICE — Ve svém sedmém extraligovém utkání vstřelil pardubický odchovanec Ondřej Matýs již svůj druhý gól. Ve třinácté minutě si najel na ideální přihrávku do jízdy, v zakončení si počínal jako mazák. „Rhett Holland mi dal perfektní pas na střed hřiště, přede mnou se otevřela hra, hráči odstupovali, udělal jsem kličku, vystřelil přes obránce a spadlo to tam,“ usmíval se po skončení utkání devatenáctiletý útočník.

Pardubice nastupovaly do utkání s vědomím, že mají baráž úspěšně zvládnutou, jejich motivací bylo uhájit vedoucí postavení v tabulce prolínací soutěže. „Sami v kabině jsme se namotivovali, záleželo nám, abychom poslední zápas sezony zvládli. Chtěli jsme udělat lidem radost!“ nechal se slyšet.

Poslední duel letošní sezony sledovala zcela vyprodaná ČSOB Pojišťovna ARENA. „Je to krásné a navíc tady v Pardubicích, když lidé tak fandí! Je to super!“ řekl Ondřej Matýs, který v letošní sezoně odehrál pětapadesát utkání.

Zdá se, že šikovný útočník, který v předminulém ročníku nasbíral ve starším dorostu 80 kanadských bodů (35+45) má směle našlápnuto do dospělého hokeje. „Pro mě to byla první sezona v profesionálním hokeji. Začal jsem v Prostějově, v tabulce Chance ligy jsme se pohybovali v horní části tabulky, bylo to hezké. Když jsem se sem vrátil, tak jsem chvilku hrál v juniorce, pak jsem dostal šanci v A týmu a jsem za ni moc rád,“ řekl s tím, že pro další léta potřebuje hlavně zesílit.

„Uvidíme, jak bude dlouhá pauza. Rád bych se jel podívat na dovolenou, hlavně budu ale trávit čas s rodinou,“ doplnil pro klubový YouTube kanál.