11.09.2020
Redakce

Odveta finále je tu, Dynamo musí otáčet nepříznivý vývoj

Pro výhru v letním poháru budou v sobotním finálovém utkání muset Pardubice otočit tříbankové manko, které si přivezly ze středečního klání. Odvetný duel Generali Česká Cupu mezi Pardubicemi a Třincem začne v 15:30 v domácí enteria areně.

Domácí Dynamo poháněné skvělými fanoušky se pokusí odčinit nepříznivý první zápas, který prohrálo 0:3. Po utkání ovšem Denis Kusý poznamenal, že není nic ztracené: „My rozhodně nic nevzdáváme, i když je to o tři branky, pořád je to hratelný výsledek. Navíc hrajeme doma, kde jsme silnější, takže věřím, že to otočíme a zvládneme!“

Hlavní trenér Milan Razým po prvním finálovém utkání přiznal, že Oceláři byli lepší. „Domácí byli jasně lepší. Ukázali, v čem je jejich síla. Měli lepší pohyb a od něj se odvíjela herní i střelecká převaha," zamyslel se zkušený kouč nad hlavními příčinami porážky.

„Do třetí třetiny jsme si řekli, že se musíme zlepšit v organizaci hry, protože budou samozřejmě zápasy, kdy bude soupeř lepší, zvlášť Třinec, který patří k nejlepším týmům v extralize. Do hry se nám potom dostala trochu i únava z dlouhé přípravy a rozpadl se nám systém hry, začali jsme dělat nesmyslné věci v obranném pásmu a Třinec to potrestal dalšími dvěma góly," dodal.

Povedený průběh celého turnaje si pochvaluje i nový kapitán Jakub Nakádal, který bude společně se spoluhráči usilovat o první trofej v nové sezoně. „Hodně se mi líbí náš systém, který nastavili trenéři. Takový systém musí mít každý klub, který chce být úspěšný. My se ho snažíme dodržovat, všichni to respektujeme. Z tohoto hlediska vše šlape tak, jak by mělo,“ pochvaluje si zkušený obránce herní projev.

Sestava HC Dynamo Pardubice z minulého utkání:
Klouček - Nakládal, Vála, Holland, Mikuš, Kolář, Zakharchuk, Hrádek - Tybor, Kousal, Blümel - Svačina, Poulíček, Mandát - Kusý, Claireaux, Machala - Zeman, Anděl.

Pohlídají si Oceláři tříbrankové vedení?

Kvalitně posílený třinecký tým se přes zrušené semifinále proti Plzni propracoval do finále, ve kterém si v prvním zápase vyšlápl na pardubické Dynamo a vyhrál jednoznačně 3:0.

„Dneska jsme hráli velmi dobře. Opět jsme si vytvářeli hodně šancí, které zůstaly nevyslyšeny. Z našeho pohledu to bylo takticky velmi dobře zvládnuté. Myslím si, že i Pardubice hrály výtečný hokej, držel je brankář a na začátek záři to byl skvělý zápas od obou dvou týmů,“ prohlásil na pozápasové tiskové konferenci Václav Varaďa.

Proti Pardubicím, za které v mládežnických kategoriích Filip Zadina zářil, se prosadil mladý útočník tentokrát jako soupeř. Nadále tak potvrzuje svoji střeleckou formu. „Po tak dlouhé době není snadné nastoupit. Hraju ale ve výborném týmu s výbornými spoluhráči a mám to lehčí. Jsem rád, že to tam padá, snad to bude pokračovat,“ vyzdvihl svůj dočasný klub odchovanec Dynama.

Sestava HC Oceláři Třinec z minulého utkání:
Štěpánek - Doudera, Gernát, Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Růžička, Vrána, Stránský - Jašek, Marcinko, Zadina - Kovařčík O., Kovařčík M., Chmielewski - Dravecký, Roman, Hrehorčák.