27.08.2021
Redakce

Odehráli jsme super zápas, těší střelce hattricku Říčku

Také druhé utkání na turnaji Coupe des Bains ve Švýcarsku Dynamo úspěšně zvládlo, po výhře nad Bielem porazilo i německý Krefeld vysoko 6:0. Na vítězství se výrazně podílel Robert Říčka, který vstřelil hattrick, a brankář Jakub Soukup s vychytaným čistým kontem.

Stejně jako Adam Musil proti Liberci nemusel útočník Robert Říčka čekat na svůj třígólový večer příliš dlouho. Posila ze Sparty se dočkala gólového příspěvku na švýcarském turnaji. „Nejen hattrick, ale pro mě i první gól, takže super zápas. Myslím si, že jsme dneska dobře vstoupili do zápasu a troufnu si říct, že jsme mohli dát gólů i více. Na druhou stranu jsme mohli i nějaké dostat. Soukup chytal výborně. Super zápas, skvělý výsledek,“ měl po utkání radost Robert Říčka.

„Měl jsem dost šancí i v minulých zápasech, akorát se mi nedařily proměnit. Dneska mi to Ondra Roman třikrát krásně nachystal a podařilo se mi to zakončit. Jsem útočník, takže jsem rád, že jsem se už konečně trefil, ale hrajeme dobře celkově, vzadu nehoříme a každý zápas si vytvoříme dost šancí. Jsem rád, že s klukama můžu hrát a věřím, že budeme dávat góly,“ říká posila, která měla loni ve Spartě 25 bodů.

Formace s Ondřejem Romanem, Davidem Ciencialou a právě Robertem Říčkou hraje v posledních zápasech ve stejném složení a výrazně promlouvá do produktivity celého týmu. „Teď jsme poslední tři, čtyři zápasy hráli spolu a jak jsem říkal, těch šancí jsme měli hodně, takže je hodně pozitivní, že si je dokážeme připravit a teď už jde o to je jenom proměňovat. Jsou to šikovní hokejisti, užívám si to s nimi, hokej s nimi mě baví. Jsem rád, že jsme dostali takhle spolu šanci. Věřím, že si ty šance budeme nadále připravovat a budeme produktivní,“ pochvaluje si své kolegy z útoku.

Ve čtvrtek měl tým volný den. Jak jej využil? „Byli jsme se vlakem podívat v Lausanne. Je to moc pěkné město, je u něj obrovské jezero. Zašli jsme si na večeři, na kávu, prošli jsme si město. Bylo to super, takové zpestření, že to není jenom o hokeji, ale bylo jedno odpoledne volné,“ podělil se o zážitek pardubický střelec.