20.11.2021
Redakce

Od začátku zápasu jsme byli úplně mimo, hodnotil duel s Vary kapitán Nakládal

Kapitán Dynama Jakub Nakládal viděl jako klíčové v prohraném souboji s Karlovými Vary chyby, které hokejisté Pardubic udělali. „Velice jsme jim nahrávali naší předvedenou hrou. Přiznám se, že jsem ve své kariéře neviděl, aby mužstvo mělo tolik samostatných nájezdů dva na jednoho a nespočet úniků. Od začátku jsme byli úplně mimo,“ nebyl spokojen.

Utkání se asi nebude hodnotit lehce. Kde vidíte příčiny porážky?
Řekl bych, že od začátku zápasu jsme byli úplně mimo. Vary dobře bruslily, což jsme samozřejmě věděli a koukali jsme na to při přípravě. Přebruslili nás, to bylo jasně vidět. Sami jsme si to také zkomplikovali. Kdybychom hráli jednodušeji a trochu chytřeji, tak to nemuselo takto vypadat. Na co jsme sáhli, tak jsme vždy udělali přesný opak, než co jsme měli udělat. Ve finále ještě můžeme být rádi, že to skončilo 1:4.

Mohla hrát nějakou roli rozehranost Karlových Varů? Oni už jedno utkání po reprezentační přestávce měli.
Vymlouvat se na to vůbec nechci. Na druhou stranu vždycky po delší pauze nejsou tyhle zápasy úplně příjemné. Přesto odpočatí jsme, takže se na to nechci vymlouvat. Myslím si, že v hlavách jsme nebyli v zápase, od toho se to odvíjí. Potom můžeme dělat, co chceme, ale prostě to nejde. U všech situací jsme vybírali nejhorší možné řešení.

Po návratu z trestné lavice jste jel sám na brankáře, co se stalo potom?
Neměl jsem takovou rychlost, věděl jsem, že mě jejich obránce stíhá. Špatně jsem to vyřešil, vůbec mi střela nesedla, kam jsem chtěl střílet, takže jsem trefil brankáře do betonu. Následně jsem se snažil o dorážku, tak mě hráč Varů sekl do kolena. Bohužel v tu chvíli mě trefil do nějakého nervu, takže mi úplně vypnula noha, koleno. Nemohl jsem se postavit. Potom už to bylo lepší, nic hrozného to není.

Byla hlavní zbraní Varů rychlost?
Určitě ano. Jejich rychlost a naše předvedená hra. Velice jsme jim tím nahrávali, jak už jsem říkal. Kolikrát jsme přihrávali nesmyslně přes střed hřiště, přes osu. Oni to zachytávali a já ani nevím, kolik dnes měli nájezdů. Snad deset? To se přiznám, že jsem ještě neviděl v mé kariéře, aby mužstvo mělo tolik samostatných nájezdů dva na jednoho a nespočet úniků. Tím, že jsou výborní bruslaři, tak je potom těžké je nahánět, když se rozjedou přes celé hřiště.