27.12.2021
Redakce

Nezodpovědnost nás stála body, mrzí Patrika Poulíčka

Když v první třetině zvyšoval útočník Patrik Poulíček devátým gólem v letošní sezoně již na 2:0, rozhodně by ho nenapadalo, že jeho Dynamo nakonec odejde z duelu jen s jedním bodem. Pardubice však podruhé za sebou promarnili dvoubrankové vedení. S Vítkovicemi to nakonec stačilo na jediný bod a Poulíček velí, že již v úterý zamíří Dynamo pro další tři na led litvínovské Vervy!

Velmi podobný průběh. I v zápase s Kometou Brno Dynamo velmi dobře zvládlo první třetinu, ze které si do dalšího dění odneslo dvoubrankové vedení. Jenže ve zbytku zápasu se Vítkovicím podařilo dobře rozehraný zápas dotáhnout a v nájezdech otočit ve svůj prospěch. Po utkání tak příliš dobrá nálada v pardubické kabině nepanovala. „Je to opět naše nezodpovědnost. Podruhé vedeme 2:0, máme zápas výborně rozehraný a je naší povinností ho koncentrovaným výkonem zvládnout. Jenže my si necháme vyrovnat a vzít si druhý bod,“ zlobil se Patrik Poulíček.

Vítkovice tak svoji sérii jedenácti zápasů s bodovým ziskem prodloužily, to domácí Pardubice tak musí svoji předvánoční sérii výher rozjíždět nanovo. „Podávali jsme v prosinci super výkony a končilo to výhrami. Vše bylo super. Teď jsme dvakrát měli také nakročeno, ale nepovedlo se,“ přemítá nad přerušením sérii výher a dvěma porážkami.

„Měli jsme málo přesilový her, nedokážeme si je získat naším pohybem. Musíme se více tlačit do branky a do soubojů jeden na jednoho,“ přemítá Poulíček. Plán do dalších dnů je ale jasný. „Je lepší, že hned v úterý hrajeme. Nebudeme se v tom týden topit. Zhodnotíme si to, zlepšíme a v Litvínově vše obrátíme na naši stranu,“ věří Patrik Poulíček.