10.01.2020
Redakce

Nevyužijeme šance a soupeř nás potrestá, mrzí Jana Mandáta

Liberec – Pardubice nedokázaly v Home Credit Areně bodovat a domů se ze severu Čech vrací po porážce 2:5 s prázdnou. Útočník Jan Mandát po zápase lamentoval nad nevyužitými šancemi.

Autor druhé branky Dynama litoval zejména toho, že Pardubice nedokázaly proti Liberci využít své příležitosti. „Ve druhé třetině jsme měli spoustu šancí, ale nedali jsme góly. Na koncovku trpíme," řekl novinářům po zápase.

Přitom Východočeši dokázali v některých pasážích svého soupeře přehrát. „Měli jsme šance, tlak do branky. Bohužel nedáme gól a soupeř nás potrestá. Uděláme hloupé fauly a oni jsou schopni využít přesilovku. To bylo dnes klíčové," měl jasno čtyřiadvacetiletý útočník.

„Myslím, že jsme si dokázali, že i tým jako Liberec dokážeme přehrát. Zavřeli jsme je v pásmu, byli jsme na puku a měli šance. 2:5 je hrozný výsledek, ale podle mě neodpovídá tomu, jak jsme hráli," hledal pozitiva pardubický forvard.

Dynamo se během utkání opět dostalo do situace, kdy zabralo až poté, co inkasovalo třetí gól. „Připravujeme se na každé utkání stejně. Koukáme na soupeře, jak hrají. Soustředíme se na nás... a prostě začínáme každý zápas za stavu 0:3, a to je těžké," uvedl Mandát. „Pro nás ale zápas s Libercem končí a soustředíme se na neděli. Do Plzně jedeme s tím, že chceme zvítězit," dodal druhý nejproduktivnější hráč Východočechů.