18.09.2021
Redakce

Nejsme to my. Musíme zamakat, velí po startu sezony junior Herčík

Pardubičtí junioři se na závěr druhého hracího týdne utkali s Chomutovem. Zápas byl sice bohatý na šance, většina jich ale byla zneškodněna brankáři. Dynamo se sice dostalo do dvoubrankového vedení, nakonec však prohrálo 2:3 po prodloužení. První branku Pardubic vstřelil v početní výhodě Daniel Herčík, jenž v rozhovoru přiblížil, jak je zatím spokojen s dosavadními zápasy.

Po páteční porážce s Litvínovem, kdy junioři museli celý zápas dotahovat, začali s Chomutovem o poznání lépe a v první třetině se ujali vedení díky dvěma přesilovkovým trefám. Nakonec ani ty ale na výhru nestačily a Piráti zvítězili 3:2 po prodloužení. „Hráli jsme druhý zápas za dva dny, což pro nás není problém, ale řádí nějaké chřipky, takže pár hráčů nemůže hrát, proto trenér musel lepit sestavu. Proti Litvínovu hráli útočníci v obraně, proti Chomutovu se vrátili dva obránci a mysleli jsme si, že to bude dobré, že začneme hrát, jak chceme. Začali jsme docela dobře, akorát neproměňujeme šance. Beru to i na sebe, protože jsem měl hodně šancí, mám být tahoun týmu. Zatím se mi nedaří a mé lajně taky ne,“ mrzelo Daniela Herčíka po prohře s Chomutovem.

Do vedení se dostali domácí, kteří právě zásluhou povedené střely Herčíka vedli. „Hráli jsme přesilovku a měli jsme něco sehraného. Myslím, že to byl Robin Kaplan, který to přihrál nahoru, Ondra Chabada naznačil, přihrál mi puk, já jsem vystřelil z voleje a nějak nám to tam spadlo,“ popisuje pardubický útočník gólovou akci. Daniel Herčík je se čtyřmi kanadskými body (2+2) spolu s Dominikem Pavlatou (1+3) po čtyřech utkáních prozatím nejproduktivnějším hráčem Pardubice.

Dynamo minulý týden na úvod ročníku vyrazilo na trip do Havířova a Třince. Havířov junioři porazili 4:1, na Oceláře nestačili těsně 2:3. Hlavně proti Havířovu mělo být podle pardubického útočníka skóre vyšší. „Proti Havířovu nám to na úvod sezony vyšlo, ale myslím, že jsme mohli vyhrát větším rozdílem. Přijeli jsme tam a nevím, čím to bylo, ale hlavně mladší kluci byli nervózní z toho, že hrají první zápas v juniorce a nebylo to úplně ideální.“ A dodává: „Nevím, nejsme to na začátku sezony my, nedaří se nám a budeme muset zamakat. Musíme proměňovat hlavně šance, které máme, protože se do nich dostáváme, ale neproměňujeme je, což je zatím ta největší chyba.“

Foto: Vladimír Škorpík