28.03.2021
Redakce

Nejlepší momenty Dynama z uplynulého extraligového ročníku

Uplynulá sezóna už je minulostí, alespoň pro Dynamo. Cesta pardubických hokejistů skončila ve čtvrtfinále, kde nestačili na Bruslaře z Mladé Boleslavi. I přesto je na co vzpomínat. Právě proto přinášíme shrnutí TOP momentů uplynulého ročníku, které se nám všem vryly do paměti, a ještě dlouho na ně budeme vzpomínat. Jaký rekord Dynamo překonalo? A co se povedlo v prosinci?

Přestřelka se šťastným koncem

Po konci trenérského štábu v čele s Milanem Razýmem k týmu nastoupil Richard Král společně s Davidem Havířem, Petrem Sýkorou a Tomášem Rolinkem. Nové kouče přitom čekal ostrý start, na úvod jejich kádr poměřil síly s favorizovaným Třincem. Premiéra na lavičce ale vyšla novým trenérům skvěle.

Pardubičtí sice nezvládli první dvě třetiny, po kterých prohrávali 3:6, ale neskládali zbraně. V poslední části hry pod novým vedením ukázali bojovnost a třemi trefami poslali utkání do prodloužení. V něm se po třech minutách trefil Marek Ďaloga, který rozhodl o konečném vítězství 7:6 po prodloužení.


Od přestřelky proti Ocelářům šly výkony Dynama výrazně nahoru. Mužstvo se dostalo do pohody, na což vzpomíná i šéf pardubické lavičky Richard Král: „Třetí třetina s Třincem byla hodně důležitá. Povedlo se nám otočit zápas s týmem, který vyhrával. To byl obrovský impuls.“

Prosincová neporazitelnost

Rukopis nových trenérů se podepsal na hře Pardubic rychle. Zlepšené výsledky vedly v prosinci ke skvělé sérii osmi vítězství v řadě. Šňůru výher začali Východočeši 10. prosince, když porazili 3:0 brněnskou Kometu. Osmizápasovou neporazitelnost přerušil až hradecký Mountfield na začátku nového roku.


Ani leden nebyl výsledkově špatný. Na závěr měsíce sice přišly tři prohry v řadě, ale před nimi Dynamo navázalo na vydařený prosinec a zapsalo pět výher po sobě.

Talentované mládí v Brně

Před posledním kolem bylo rozhodnuto, že Dynamo setrvá na sedmé příčce. Čekalo se tak pouze na soupeře do předkola. To vedlo k tomu, že trenérský tým poslal k poslednímu zápasu do Brna omlazený mančaft.

Bookmakeři před soubojem obrovsky favorizovali Kometu. Pardubičtí mladíci však ukázali bojovnost a senzačně dovedli zápas do vítězného konce. Svojí první extraligovou brankou se navíc blýskl po krásné individuální akci šestnáctiletý František Formánek.


„Měli jsme jenom kostru kádru, přijeli jsme v trochu jiné sestavě než normálně. Všechno se to sešlo, kluci makali tak, jak měli. Dovolil bych si říct, že jsme dneska byli lepší než Kometa,“ hodnotil výhru David Havíř.

Rekordní nadílka v play-off

Konec základní části znamenal postup do předkola play-off, ve kterém byla Dynamu přisouzena karlovarská Energie. Hned od začátku bylo jasné, že Vary nebudou jednoduchým soupeřem. To se potvrdilo hned v prvním vzájemném měření sil, Pardubice na domácím ledě braly první bod po těsné výhře 2:1.

To, co se stalo druhý den, nikdo nečekal.


Jindy houževnatému a nepříjemnému soupeři nevyšel vstup do zápasu, Západočeši po první periodě prohrávali 5:1 a góly nepřestávaly padat ani ve zbytku střetnutí. Na konci tak svítilo na kostce v enteria aréně skóre 11:3 pro Dynamo. Vysoká výhra znamenala rekordní výsledek v historii extraligového play-off.

„Od 23. minuty už se zápas pouze dohrával. Předvedli jsme spoustu perfektních zakončení, skvělý výkon,“ chválil své svěřence po debaklu trenér Král.