07.11.2020
Redakce

Nehrajeme jako tým, zlobí se Michal Mikeska

Praha – Pardubice prohrály po restartu extraligy 7:1. Obnovená premiéra se tak pardubickým trenérům nemohla líbit, což v rozhovoru přiznal asistent trenéra Michal Mikeska.

Logicky velmi rozmrzelý byl po zápase na Spartě asistent trenéra Michal Mikeska. Hodnocení zápasu a přístupu hráčů bylo velmi tvrdé. „Nejsme tým. Jeden hráč nepracuje pro další a tím to začíná a končí. Každý si dělá, co chce!“ začal velmi tvrdě Michal Mikeska a pokračoval: „Dlouholetá věc v Dynamu je, že se to pět, šest let nedaří nastartovat. Po loňsku jsme s fanoušky a vedením věřili, že nám to nadšení z poslední čtvrtiny minulé sezony vydrží. Nevím, jestli tam hraje roli to, že je letos nesestupová sezona, ale zatím nám to nefunguje.“

Mikeska hledal příčiny porážky ve špatné hře útočníků směrem dozadu. Pardubice sice v první třetině mohly skórovat, ale i tak ve čtyřiceti minutách dostaly sedm branek. „Proměňování šancí je takový dar od boha. V první třetině měli šance Matěj Blümel a Denis Kusý. Mladí kluci, kteří ještě mají prostor pro zlepšení tak, aby z toho dávali branky. My hlavně musíme zlepšit systémové věci,“ uvedl Mikeska.

Michal Mikeska také zapřemýšlel nad tím, zda je prostor pro změny v kádru: „Nejsem kompetentní mluvit o tom, jestli je čas na změny, ale myslím si, že pokud není čas na změny teď, tak se velmi rychle blíží.“ Dynamo by do svých řad rádo uvítalo dva útočníky, což si uvědomuje i Michal Mikeska. „Když se bavíme o tom, co potřebujeme, tak to jsou dva střelci,“ uzavřel trenér Mikeska rozhovor.