20.11.2020
Redakce

Nebyli jsme agresivní a nedostávali se do šancí, mrzí po prohraném derby kapitána Nakládala

Dynamo na svém ledě podlehlo v derby Hradci Králové 2:5. Spokojený s výkonem týmu nemohl být kapitán Jakub Nakládal. Ten na pozápasové tiskové konferenci burcoval k lepším výkonům. „Musíme jít do zápasu s tím, že se budeme soustředit na sebe a na to, jak chceme hrát,“ uvedl dvaatřicetiletý bek.

Dynamo muselo proti Mountfieldu několikrát dotahovat, srovnat se mu však povedlo pouze jednou. Kde viděl kapitán mužstva hlavní příčinu?

„Velmi těžko jsme se dostávali do jejich pásma. Řekli jsme si, že budeme agresivní, ale to jsme vůbec nebyli. V podstatě jsme si nevytvořili ani žádný tlak, takže jsme se nedostávali do šancí, a to se pak hraje těžko, když naopak oni nás pod tlak dostávali,“ říká na rovinu obránce se zahraničními zkušenostmi.

Pardubičtí hokejisté se mohli po vítězství nad Kometou odpíchnout k sérii lepších výsledků, to se ovšem nestalo. Navíc tři body nad Brnem doslova vydřeli.

„Ty týmy jsou kvalitní, mají výborné hráče. Nemůžeme se spoléhat na to, že to nějak náhodně ubojujeme, to samozřejmě nejde. Těžko se mi to hodnotí, protože ač to bylo s Brnem vypracované, tak to pořád jsou tři body, které jsou pro nás důležité, a tak nějak bylo z šatny cítit, že bychom se od toho mohli odrazit a zvednout. Jdeme do dalšího zápasu a víceméně se naše hra dostala zase do starých kolejí.“

„Prohrát se může, ale kdybychom prohráli a mohli si říci, že jsme na ledě lítali, že jsme je věšeli na mantinel a stříleli, měli šance a bohužel to nevyšlo... Ale to my si dneska říct nemůžeme,“ doplnil bývalý reprezentant.

Série domácích zápasů se silnými soupeři navíc pokračuje v neděli proti Třinci a v úterý proti Liberci.

„To jsou kvalitní týmy. My si ale nemůžeme vybírat a dívat se na tabulku, koho bychom mohli porazit a s kým naopak nevyhrajeme. Je jedno proti komu v naší situaci nastoupíme. Koneckonců se Zlínem, a to se nechci nikoho dotknout, který bychom měli porážet každý zápas, jsme dvakrát prohráli. To samé Olomouc. Do každého utkání musíme jít s tím, že se soustředíme na sebe a na to, jak chceme hrát,“ uzavřel Nakládal.