17.09.2020
Redakce

Na start se moc těšíme! A chceme uhrát dobrý výsledek, říká Jan Kolář

Dynamo má za sebou povedenou přípravu a úvod extraligové sezóny se blíží každou hodinou. V pátek startují Východočeši novou éru klubu v Liberci. Obránce Jan Kolář čeká fyzicky těžké utkání, které budou chtít hokejisté Dynama zvládnout s dobrým výsledkem. A rozhodně se mají od čeho odpíchnout, vždyť v Generali Česká Cupu brali druhé místo. „O něčem to vypovídá,“ uvedl zkušený zadák Pardubic.

Pardubičtí hokejisté za sebou mají přípravu, ve které dokázali vybojovat druhé místo na Generali Česká Cup. „Byla to dobrá příprava, zápasy se nám povedly. Ostatně stříbro na turnaji o něčem vypovídá, byť se tedy nehrálo semifinále. I tak je to velký úspěch. Už jsme natěšení na první kolo," řekl zkušený Jan Kolář.

„Z prohraného finále jsme byli zklamaní, to je samozřejmé. Důležitý zápas ale bude první extraligové kolo, a to mnohem více než byl přípravný Generali Česká Cup. V Liberci se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek," pokračoval obránce, který v přípravě odehrál devět utkání s bilancí dvou asistencí.

Bývalý reprezentant predikoval, jaký zápas Dynamo s Bílými Tygry čeká: „Bude to určitě fyzicky náročné, protože všichni mají na začátku sezóny spoustu sil. Možná tam bude z obou stran i trocha nervozity. Osobně očekávám dobrý zápas, jestli k němu přistoupíme tak, jak jsme přistupovali k zápasům v létě, které se nám povedly, tak můžeme uhrát dobrý výsledek."

Právě Liberec byl celek, se kterým se měli Východočeši střetnout ve zrušeném semifinále Generali Česká Cupu. „Je škoda, že jsme si s nimi nemohli zahrát už v přípravě. Na druhou stranu by nás mohli prokouknout. (úsměv) Dnes jsou videa, všichni vědí o všech prakticky všechno. Samozřejmě by ale bylo lepší poměřit síly na turnaji. Dopadlo to tak, jak to dopadlo a nehrálo se. Proto se těšíme, až se s nimi potkáme v prvním kole," dodává pardubický odchovanec odhodlaně.