05.11.2020
Redakce

Na sobotu jsme připraveni, říká Jan Kolář k restartu extraligy

Po šesti týdnech pauzy naskočí tento víkend do zápasu hokejisté Dynama. Pardubice zavítají na led Sparty a Jan Kolář doufá, že z Prahy neodjedou s prázdnou. „Jsme nadšení, že se extraliga zase rozjíždí, snad se nám vyplatí naše poctivé trénování,“ říká v rozhovoru zkušený obránce.

Dlouho očekávaná chvíle je tady, profesionální sportovní soutěže získaly výjimku od Vlády ČR a hokejové Pardubice se tak vrací k zápasovému životu. Jan Kolář si uvědomuje, že nepůjde o nic lehkého. „Byli jsme v karanténě, pak jsme trénovali jen venku, a nakonec jsme měli soustředění v Polsku. Režimy se střídaly a vrátit se do zápasového rytmu nebude jednoduché,“ řekl třiatřicetiletý pardubický bek.

Sobotní zápas s HC Sparta Praha bude pro Dynamo teprve pátým v letošní extraligové sezoně, o to více se na něj však všichni těší. Hokejistům je již od úterý také dovoleno trénovat v domácí enteria areně. „Je to fantastický pocit, nebyli jsme tu snad měsíc,“ okomentoval návrat do haly Jan Kolář.

„Vždy je lepší trénovat doma, také nás to samozřejmě baví víc na ledě, než na suchu. V říjnu bylo trénování venku hodně neobvyklé,“ připomíná Kolář také výběhy na Kunětickou horu nebo tréninky na atletické dráze.

Po zákazu sportování ve více než dvou lidech už ale Dynamo nemohlo trénovat ani venku, a tak se dvakrát uchýlilo na několikadenní soustředění do polské Svídnice. Podle Koláře to pro hráče nebyl velký problém. „Polsko nám nevadilo, horší bylo, že se nemohlo hrát,“ řekl.

To už nyní neplatí, situace se změnila a Dynamo v sobotu vyzve Spartu na jejím ledě v O2 Areně. Kolář tvrdí, že delší pauza se prý projeví na každém hráči, věří však, že díky poctivým tréninkům v Polsku budou mít Pardubice výhodu a utkání zvládnou. „Měli jsme dvoufázovou přípravu a naplno jsme se připravovali po fyzické i taktické stránce,“ připomněl Kolář.

Na závěr rozhovoru neopomenul ani končícího pardubického srdcaře Tomáše Rolinka. „Chtěl bych mu moc poděkovat za náš tým, organizaci i celý český hokej. Všude, kde byl, odvedl opravdu dobrou práci,“ vzkázal Kolář. A dodal: „Přeji mu to nejlepší do další životní etapy, do rodinného života, zkrátka ať si užívá každý den.“