19.02.2020
Redakce

Mustangové jsou po dvou letech opět ve finále

PARDUBICE – Po víkendové výhře 4:2 a celkově 2:0 na zápasy proti Karlovým Varům postupují pardubičtí Mustangové do finále parahokejové ligy.

K odvetě v semifinále nastoupili parahokejisté ve velké hale enteria arény v sobotu 15. února proti SKV Sharks Karlovy Vary. Domácí začali před nejpočetnější návštěvou sezóny aktivně. Soupeř hrozil jen sporadicky. První třetina skončila bez branek, ve druhé třetině už začaly padat branky. Hosty nejprve poslal do vedení z úniku Geier, ale už po dvou minutách protrhl střeleckou smůlu domácích dorážkou v brankovišti sváteční střelec Kořínek. Zanedlouho využil přesilovku další sváteční střelec Pabst. Ve 26. minutě zvýšil na 3:1 Motyčka. Hosté se však nevzdali, v poslední minutě druhé třetiny zakončil úspěšně svůj nájezd opět Geier. Třetí třetina byla ve znamení velké nervozity a opatrnosti ze strany domácích. Až tři minuty před koncem uklidnil své mužstvo kapitán Kubeš. Po vyloučení na straně domácích to hosté ještě zkusili v šesti proti čtyřem, ovšem neuspěli a Mustangové tak slaví postup do vytouženého finále.

O víkendu 7. a 8. března vyzvou pardubičtí parahokejisté na domácím ledě tým ze Studénky, který má v týmu tři hráče ruské sborné a kapitána italské reprezentace. Můžeme se tedy těšit na soubor Pardubic s výběrem Evropy. Tak Mustangy dotažte podpořit!

¨