05.03.2021
Redakce

Musíme přepnout do play off módu, makat jeden za druhého, velí Nakládal

V posledním domácím zápase základní části Dynamo získalo dva body po výhře nad Karlovými Vary, které do Pardubic přijely s omlazenou sestavou. V neděli už Východočeši míří do Brna, kde je čeká ostrá generálka před play off, jenž začíná ve středu. „Nebylo to z naší strany dobré. Musíme se uklidnit v hlavách," má po dvoubodovém zisku jasno kapitán pardubické kabiny Jakub Nakládal.

Bylo to dnes specifické v tom, že proti vám nastoupil mladý tým?

Tohle není poprvé v kariéře, že hrajeme proti takovému „béčku" a tyhle zápasy nejsou jednoduché. Bavili jsme se o tom v šatně před zápasem, abychom k tomu tak přistoupili, že se o to víc musíme tlačit do brány a nedat jim vůbec žádnou šanci a pokud možno dát jim co nejrychleji góly. Bohužel to byl opak, takže to bylo víceméně jenom o nás. Nebylo to z naší strany dobré.

Může to být dobré i v tom, že jste poznali potencionálního soupeře do play off?

Je to možné. Těch variant je více, ale myslím si, že je to úplně jedno. S každým týmem jsme hráli čtyři zápasy. Každý tým má rozbory u videa, takže je to úplně jedno.

Co vám dnes dělalo největší problém?

My sami sobě. Nechci se dotknout Varů, kluci podali dobrý výkon, měli spoustu mladých kluků, ale všechno jsme jim to dali sami a naší lehkovážností. Chtěli jsme to vymýšlet úplně zbytečně na modré čáře. U nás v pásmu jsme to tahali, takže všechno to bylo víceméně o nás.

Dynamo má zaručené sedmé místo. Je nějaký tým, který byste si v play off přáli?

Je to jedno. Musíme porazit kohokoliv. Pokud bychom přešli do čtvrtfinále, tak jestli chceme vyhrát nebo dojít co nejdále, musíme porazit kohokoliv. Za mě je to úplně jedno.

V posledním kole základní části vás čeká Kometa. Bude to hlavně o tom, abyste si nastavili hlavy na play off?

Určitě jo. My už jsme si hlavy měli nastavit na tento zápas. Samozřejmě trenéři nás k tomu nabádali a nabádají, my se o tom bavíme a stejně tam to nastavení od spousty kluků není. Tohle si musíme říct a přepnout do toho módu, ve kterém jsme měli být už týden zpátky.

V týmu je hodně mladých kluků, kteří ještě play off nezažili. Snažíte se jim jako kapitán předat rady?

Určitě ještě budeme mluvit o spoustě věcí. Řekneme si o tom s trenéry a mezi sebou. Na druhou stranu play off je o tom, že ze sebe vymačkáte všechno a nekoukáte se doprava doleva, jak se říká. Sice je to klišé, ale jde se zápas od zápasu a bojujete zas svůj tým. Je jedno, kdo dělá body, je to hra v play off a to si myslím říkat nemusíme, u každého by to mělo přijít.

Co je tedy potřeba zlepšit před začátkem vyřazovací části?

Myslím, že se musíme uklidnit v hlavách. Víme, že máme dobrý tým a jsme schopni porazit kohokoliv, to jsme ukázali. Je to víceméně v hlavách, abychom se zklidnili a více makali jeden pro druhého a nevymýšleli zbytečné kraviny.