20.08.2021
Redakce

Musil po hattricku bývalému klubu: Jsem rád, že to tam padlo, mám ale smíšené pocity

Čtyřiadvacetiletý Adam Musil čekal na první gól v dresu Pardubic do pátého zápasu, v němž nasázel dokonce hattrick! Jeho první přesné trefy byly o to pikantnější, že byly proti bývalému klubu. Výrazně se tak podílel na výhře domácího Dynama nad Bílými Tygry 5:3. „Jsem rád, že mně to tam padlo. Ale mám takové smíšené pocity, protože Liberec je přece jen taková moje rodina,“ přiznal po zápase Musil.

Pro pardubického útočníka, který na severu Čech strávil dva roky, se jednalo o první zápas proti bývalému zaměstnavateli. „Byl jsem nervózní, měl jsem takové smíšené pocity. Jak už zmiňoval, než jsem přišel do Pardubic, v Liberci jsem strávil krásné dva roky a jsou jako moje další rodina. Určitě bylo hezké si proti nim zahrát a jsem samozřejmě rád, že jsme vyhráli,“ řekl Adam Musil po vítězném zápase. „Jsem rád, že mně to tam padlo. Jak ale říkám, mám takové smíšené pocity, protože Liberec je přece jen taková moje rodina,“ dodal.


„Narážky jsem se snažil nevnímat. Chtěl jsem se soustředit na svoji hru a čekal, až s nimi pokecám po zápase. Dlouho jsem je neviděl, takže jsem rád viděl kluky, se kterými jsme tam udělali spoustu práce. Jsem rád, že jsme proti nim mohli hrát,“ prozradil střelec hattricku.

Snažím se vytěžit maximum z každé situace a podávat maximální výkony

Trenéři Dynama už před zápasem se Spartou říkali, že chtějí postupně co nejvíce stabilizovat obranné dvojice a útočné trojice. Zatím to vypadá, že jejich záměr po dvou výhrách nad silnými soupeři vychází. „Já si myslím, že to je asi věc na trenéry. Já se snažím vytěžit maximum z každé situace, do které mě dají a takovéto věci nechávám na trenérech. Tohle jde mimo mě, já se snažím kontrolovat to, co můžu kontrolovat a to je moje pracovitost, můj přístup k hokeji a jenom se snažit podávat maximální výkony. Máme tady plno výborných hráčů, takže jak to trenéři sestaví, tak si myslím, že si každý umí spolu vyhovět. Jak říkám, je to věc na trenérech,“ konstatuje rodák z Britské Kolumbie ke složení útočných formací.


Pardubicím v duelu vycházela velmi dobře hra v útočné třetině a přechod pásma, navíc se dvakrát Dynamo prosadilo i v přesilové hře. „Určitě jsme rádi, že jsme se udrželi na puku, každopádně jsou to jen přátelská utkání… Ale je to také příprava na sezonu, takže nechcete nic podceňovat a chcete se připravit na každý zápas tak, jako by to byla extraliga. Myslím, že všichni makají na sto procent a dávají tomu všechno. To je za mě nejdůležitější, soustředit se na každodenní proces a snažit se být lepším týmem, lepšími individualitami každý den,“ má jasno silově dobře vybavený forvard.

Doufám, že má táta radost

Už příští týden sehrají hráči Dynama tři zápasy na turnaji ve Švýcarsku. Co od nich očekává Adam Musil? „Bude to krásné. Švýcarsko je krásná země a určitě bude zpestření si zahrát proti švýcarským týmům i proti německému Krefeldu. Jistě to budou těžká utkání, víme, že švýcarská a německá liga jsou teď kvalitní. Jsem rád, až budeme moct být s kluky tak nějak pohromadě a doufám, že to bude pro nás dobrý zájezd.“

Pardubický útočník bude mít na domácích zápasech pravidelný dozor – otce Františka Musila, který nechyběl ani na střetnutí s Libercem. „Doufám, že má radost. (úsměv) Určitě to má blíž než do Liberce, takže jsem rád pokaždé, když přijede. Určitě se spolu po zápase pobavíme, ale většinu věcí si probírám sám a popřípadě kdybych s něčím potřeboval pomoct, tak se samozřejmě zeptám táty. Chci to ale pro něj mít jako odměnu, musím makat každý den na tréninku, abych se mu ukázal. Jsem rád, že mohou lidi zase na hokej, protože je super mít tady skvělé fanoušky a hrát před nimi,“ dodává na závěr.