08.03.2020
Redakce

Milan Razým: Splnili jsme cíl!

Hotovo, dokonáno, zachráněno! Pardubice udržely extraligu i pro nadcházející sezonu. Výraznou měrou k záchraně přispěl i hlavní trenér Milan Razým, který dokázal tým uklidnit a připravit a naladit formu svých svěřenců na klíčové boje o záchranu. Po zápase v Brně neskrýval hlavní kouč své nadšení a dojetí.

Hlavní trenér Milan Razým se se svými asistenty Petrem Čáslavou a Michalem Mikeskou na lavičku postavil poprvé v 27. kole ve venkovním zápase proti Mladé Boleslavi, kde Dynamo prohrálo 1:4. I přesto, že trenér Razým první čtyři zápasy u týmu prohrál, dokázali jeho svěřenci nakopnout mašinu a extraligu udrželi. Bilance týmu pod taktovkou kouče Razýma byla 15 proher (z toho 6 v prodloužení) a 11 vítězství (z toho 2 v prodloužení).

Hlavní trenér vidí příčiny záchrany zejména v přestavbě týmu. „Tenhle tým se dal dohromady s příchodem Tomáše Rolinka, Matěje Pauloviče, poté přišel Michal Vondrka, a když se tým doplnil ještě o Stěpana Zacharčuka, tak jsme v tom složení prohráli snad jen dvakrát,“ potvrdil hlavní kouč vhodné doplnění týmu a doplnil: „tým se dal dohromady a výborně nás v brance podržel Pavel Kantor.“

Milan Razým také vysekl poklonu pardubickým fanouškům, kteří Pardubice vydatně podporovali i v době, kdy už to s týmem nevypadalo příliš optimisticky. „Smekám před fanoušky, protože v Pardubicích, přestože jsme nevyhrávali, chodili vysoké návštěvy, určitě si extraligu zaslouží jak hráči, tak i fanoušci“, zdůraznil Milan Razým.