21.02.2020
Redakce

Michal Vondrka: Všechny zápasy jsou pro nás důležité!

Pardubice – Už jen letmý pohled na tabulku extraligy je všeříkající. Pardubice mají 51 bodů a 46 zápasů, Kladno stejných 51 bodů také ze 46 zápasů, proto bude páteční zápas na ledě Kladna více než důležitý. Co je však rozdílné, je forma obou týmů. Kladno dokázalo za posledních devět zápasů získat jen jeden bod, kdežto Dynamo se po bídných výsledcích zmátořilo a ze stejné porce utkání vytěžilo bodů šestnáct. Výraznou měrou se na tom podílel i Michal Vondrka, který za Pardubice poprvé nastoupil 19. ledna.

Oba týmy čeká na ledě Kladna zápas skoro o všechno. Michal Vondrka si význam utkání uvědomuje i přesto, že v Pardubicích zatím neprožil zápas, kde by Dynamu o nic nešlo. „Od doby, co jsem přišel, jsou všechny zápasy důležité, ale samozřejmě si důležitost tohohle zápasu každý uvědomuje,“ vysvětlil autor devíti kanadských bodů z osmi zápasů v červenobílém dresu a dodal: „pro nás to nebude nic nového.“

Jaký bude zápas na Kladně se Michalu Vondrkovi těžko odhaduje, ale je si vědom, že podobné zápasy rozhodují maličkosti. „Záleží na tom, jak se začne, kdo dá první branku, je strašně těžké to říct,“ vysvětlil zkušený Vondrka. Ten zároveň vnímá, že role jeho a ostatních zkušenějších hráčů leží také v tom, aby pomohli mladším hokejistům: „samozřejmě se my starší snažíme ostatní mladé kluky uklidnit a pomoct jim i psychicky. Psychickou vzpruhou mohou být i poslední výsledky, ale my si tím nevytvořili žádný náskok, jen jsme dohnali ztrátu,“ doplnil Michal Vondrka, který s Pardubicemi podepsal kontrakt i na příští sezonu.

Momentální forma obou mančaftů je opačná, ale s tím Pardubice nemohou v zápase kalkulovat. „Určitě nám proběhne hlavou, že Kladno teď devětkrát prohrálo, ale nějak extra to v hlavách nemáme,“ připustil Michal Vondrka, který zároveň hovořil o využívání přesilovkových her: „jo, teď nám to párkrát vyšlo, byli tam i dobře najetí hráči, záleží také na štěstí, ale to přeje připraveným!“ Uzavřel pardubický útočník.