20.04.2019
Jan Hrabal

Michal Hrádek: Po prvním střídání ze mě vše spadlo

PARDUBICE — Poprvé oblékl pardubický odchovanec Michal Hrádek dres A týmu Dynama. V desátém barážovém utkání proti Chomutovu odehrál takřka devatenáct minut, zblokoval tři střely, byl u jedné inkasované branky Východočechů. Své příležitosti si považoval, nyní věří, že se mu podaří zapracovat se do A týmu Pardubic.

„Ve středu mi volal pan trenér Král, že bude možnost, že bych v pátek nastoupil za A tým. Ve čtvrtek mi to potvrdil. Přiznávám, že jsem byl trochu nervózní, ale moc jsem se těšil. Za Dynamo hraji odmala vlastně od kurzu bruslení, je to pro mě čest!“ řekl po skončení utkání pardubický rodák.

Když vstoupil na led ČSOB Pojišťovna ARENY, bylo hlediště poseto 8176 fanoušky. „Když jsme stáli na modré čáře, tak jsem trochu nervózní,“ přiznal a pokračoval: „Hned při prvním střídání se mi povedla dobrá věc a hned to ze mě spadlo. Hodně mi v obraně pomáhal Juraj Mikuš, dával mi rady, bylo skvělé si s ním zahrát!“

Hrát za Pardubice pro něj mnoho znamená: „Tento klub mám zabudovaný ve svém srdce, jsou tu skvělí trenéři, vždy se mi tu hrálo dobře. Chtěl bych se postupně propracovat do A týmu,“ nechal se slyšet.

Michal Hrádek oblékl v letošní sezoně také sedmkrát dres české hokejové reprezentace do sedmnácti let. Začátkem února se mu dokonce povedlo ve Finsku skórovat i díky jeho příspění český tým vyhrál na Turnaji pěti zemí ve švédském Tranås 6:3.

„Kluci jsou šikovní a jsou na tom velmi dobře bruslařsky. Oproti extralize nejsme my sedmnáctiletí tak silově zdatní, v tom spatřuji rozdíl. I na reprezentačních srazech jsem zápasy A týmu hodně sledoval, hecoval jsem se i s kluky z Chomutova. Pořád jsem držel palce a když to šlo, tak jsem se chodit dívat. Kluci se po play outu otřepali a baráž zahráli skvěle!“ doplnil pro klubový YouTube kanál.