13.09.2019
Tiskový úsek Magistrátu města Pardubic

Město mění systém parkování u enteria areny

PARDUBICE — Pardubice v září změní systém parkování v okolí pardubické enteria areny. V době, kdy se v aréně konají sportovní nebo kulturní akce již nebude možné parkovat na Sukově třídě ani v Hradecké ulici.

Místo toho se v parkovací zónu změní ulice U Stadionu a Labská a přilehlé plochy. Nový systém by měl generovat zhruba 700 placených parkovacích míst.

„Systém, kdy parkující vozidla zabírají dva ze čtyř jízdních pruhů na průjezdu městem je neúnosný. Navíc se mi zdá nefér, když návštěvníci sportovních a kulturních akcí v aréně parkují v jejím okolí bezplatně, zatímco každý jiný motorista, ať obyvatel Pardubic, nebo návštěvník, musí za stání v centru platit,“ řekl náměstek primátora pro dopravu Petr Kvaš.

Návštěvníci arény budou moci od předposlední zářiové neděle v době akce parkovat, kromě již vyznačených parkovacích míst, také po jedné straně ulic Labská a U stadionu a na přilehlých plochách města i Nadace pro rozvoj města Pardubic. Město jedná i s vlastníky dalších pozemků v této lokalitě o možnosti nárazového parkování. Za parkování na těchto odstavných plochách zaplatí motoristé jednorázově 30 korun. Ulice Labská i U stadionu budou po dobu sportovních a kulturních akcí v aréně fungovat v jednosměrném režimu s vjezdem pouze z Hradecké ulice, tedy po nábřeží u mostu Pavla Wonky. Na všechny dopravní změny bude motoristy v předstihu upozorňovat dopravní značení.