14.11.2021
Redakce

Měli jsme dát víc gólů, myslí si reprezentant Blümel

Útočník Dynama Matěj Blümel má za sebou další reprezentační akci. Jednadvacetiletý útočník odehrál na Karjala Cupu všechna tři utkání, vstřelil jednu branku a zápas proti Rusku odehrál v první formaci národního týmu.

Celý turnaj jste odehrál ve formaci s Michaelem Špačkem a Matějem Stránským, jak se vám s nimi hrálo?
S kluky se mi hrálo skvěle. Nacházeli jsme se, vybudovali jsme si spoustu šancí a dokázali jsme se držet v pásmu. Když z toho pak nedáme gól, tak je to k ničemu. Vypracovali jsme si spoustu šancí, ale gólů jsme měli dát víc.

Ve všech utkáních jste odehráli jednu dobrou třetinu a dvě slabší, čím to je?
Nevím, čím to může být. Včera jsme jednu třetinu na Finy měli, dneska na Rusy to samé. Nepustili jsme je z pásma a tlačili jsme je, ale hokej se hraje šedesát minut.

Národní tým v turnaji doprovázela slabá efektivita. Řešilo se to v kabině?
Řešilo se to v průběhu celého turnaje. Měli jsme spoustu vyložených šancí, ale dali jsme jen 5 gólů. Musíme jich dávat více, na takových turnajích mají všechny týmy kvalitu a nám to pak chybí. Musíme se v zakončení zlepšit a pracovat na něm.

Vnímáte nekvalitu v zakončení jako problém celého českého hokeje?
Může to být jeden z důvodů, proč je náš hokej tam, kde je. S kvalitními týmy hrajeme vyrovnané zápasy, ale neproměňujeme šance. Věřím, že všichni z nás mají prostor ke zlepšení.

Co říkáte na výkon ruských mladíků?
Je vidět, že ti kluci jsou už v tak nízkém věku rozdíloví. Několikrát nás zavřeli v pásmu a motali nás tam, což nás samozřejmě štve. Pro nás by to mohlo být i nějaké zrcadlo.

Foto: Jan Beneš, Český hokej