27.08.2020
Redakce

Matěj Blümel si užívá první formaci i letní pohár, věří v semifinále

Pardubice jdou do domácí odvety čtvrtfinále Generali Česká Cupu se Zlínem s nepříznivým skóre 2:4. Matěj Blümel ale věří, že není nic ztraceno a Pardubice přes svého soupeře postoupí do semifinále. A to i díky první formaci, do které 20letý útočník během letošní letní přípravy velmi dobře zapadl.

Pardubice nezvládly první zápas ve Zlíně, který prohrály 2:4, a ve druhém střetnutí tak musí smazat dvoubrankové manko, aby mohlo Dynamo pomýšlet na postup do další fáze turnaje Generali Česká Cupu.

„Po zápase s Olomoucí, kde jsme hráli výborně, jsme si asi trochu mysleli, že to půjde samo a nezvládli jsme to. Začátek nebyl špatný, ale pak nám Zlín utekl a my začali hrát zase až ve třetí třetině,“ hledal příčinu první letošní prohry na Moravě Blümel.

Dynamo se v základní skupině turnaje prezentovalo skvělými výkony, na které pokud ve čtvrtek naváže, není postup do semifinále letního poháru nereálný.

„Pokud se vrátíme k tomu, jak jsme hráli ve skupině, tak věřím, že vyhrajeme a postoupíme. Doufám, že zopakujeme výborné výkony ze skupiny, abychom ten druhý duel zvládli,“ přeje si pardubický mladík.

Rodák z Tábora si zatím v turnaji připsal čtyři kanadské body za dvě branky a dvě asistence a vystoupal sestavou až do prvního útoku.

„Nečekal jsem, že budu hrát v první lajně, jsem za to moc rád a doufám, že si s Radoslavem Tyborem a Robertem Kousalem ještě více sedneme a budeme dávat ještě víc branek,“ věří Blümel a dodává, co pro něj hraní v první formaci znamená: „V první lajně cítím větší zodpovědnost, ale snažím se si ji nepřipouštět a užívám si každou minutu na ledě!“

Dynamo chce postoupit také proto, že každý další zápas v turnaji znamená další přípravu na extraligu, což si uvědomuje i Blümel, kterému se přípravný turnaj zamlouvá. „Pohár se mi moc líbí, hraje se dvakrát týdně, takže jsme v tempu a dostáváme se do zápasů tak, abychom byli připraveni na extraligu,“ zakončil mladý útočník.