03.11.2021
Redakce

Matěj Blümel figuruje v nominaci na Karjala Cup

Trenérský štáb národního týmu odkryl soupisku pro úvodní reprezentační sraz sezony. Na seznamu hráčů nechybí jednadvacetiletý odchovanec Dynama Matěj Blümel. Národní mužstvo od 10.11. do 14.11. odehraje na turnaji ve Švédsku a Finsku tři zápasy.

Pardubický útočník figuruje na soupisce seniorského národního týmu už po několikáté, zahrál si na mistrovství světa, a i tentokrát se na reprezentační sraz moc těší. „Asi určitě je to ocenění nějaké práce. Jsem moc rád, že to klaplo a trenéři mě povolali. Už se nemůžu dočkat.“

Nominace je sestavena z hráčů, kteří se z reprezentace dobře znají a hráli spolu na předešlých akcích. „Je tam hodně kluků, se kterými se znám. S hodně z nich jsme byli na mistrovství světa, takže to bude fajn, že se zase uvidíme," těší se Blümel.

„Je to první akce. Myslím si, že to bude spíše o sehrání, ale bude tam hodně kluků, kteří už v reprezentaci byli, takže všichni ten systém pana Pešána známe. Čekám, že to budou tři dobrý zápasy a moc se na to těším,“ neskrývá velké nadšení před srazem pardubický forvard.

Turnaj se odehraje ve Finsku a Švédsku. Tým bude muset po prvním zápase proti Švédsku cestvovat do Finska, kde odehraje dvě zbylá utkání. Matěj Blümel v přesunu však nevidí žádný problém: „Myslím, že to bude organizačně tak dobře zvládnutý. My jako hráči s tím žádný problém mít nebudeme a bude to v pohodě.“

Rozpis zápasů:

Středa 10. listopadu 2021
19:00 Švédsko – Česko (v Linköpingu)

Čtvrtek 11. listopadu 2021
17:30 Rusko – Finsko (v Helsinkách)

Sobota 13. listopadu 2021
13:00 Švédsko – Rusko (v Helsinkách)
17:00 Finsko – Česko (v Helsinkách)

Neděle 14. listopadu 2021
12:30 Česko – Rusko (v Helsinkách)
16:30 Finsko – Švédsko (v Helsinkách)