01.04.2019
Jan Hrabal

Marek Hovorka skočil po gólu na střídačku: Jsou to emoce!

KLADNO — Mezi nejpilnější střelce barážového víkendu patří pardubický útočník Marek Hovorka. Stejně jako v pátek vyslal na bránu soupeře pět ran, jedna z těch nedělních byla navíc vítězná. Dynamo po výhře 5:0 má na svém kontě šest bodů. „Hráli jsme velmi dobře takticky, čistili jsme předbrankový prostor, Ondřej Kacetl to tam zavřel. Dali jsme pět pěkných gólů a zaslouženě jsme vyhráli,“ řekl.

Hlavně v úvodu vyprodaného střetnutí Kladno zlobilo nejen ve dvou po sobě jdoucích přesilových hrách. „Měli jsme určitou taktiku… Síly každého hráče nejsou bezedné, asi jim trochu pak postupem času docházely, my si naopak hráli to samé. Soustředili jsme se na naši hru s krátkými střídáními. Dokráčeli jsme k pěknému a zaslouženému vítězství,“ nechal se slyšet čtyřiatřicetiletý útočník po zřetelné výhře.

Když v čase 27:37 po prudké střele otevřel skóre, ihned s oslavami zamířil na střídačku, na kterou pln radosti skočil. „Jsou to emoce, že? Hala byla plná, přišlo mnoho lidí, neskutečně se fandilo z obou stran. Naši fanoušci byli výborní, dorazili do Kladna v hojném počtu, za to si zaslouží poděkovat. Podporují nás neuvěřitelně. Když vstřelíte branku na 1:0 v tak důležitém a těžkém utkání, tak uděláte to, co vás v prvním momentě napadne,“ vrátil se Marek Hovorka k rozhodující chvíli napínavého duelu. I tímto gestem chce jít příkladem mladším hráčům: „My už máme něco za sebou a víme, o co jde. Věřím, že si z toho něco vezmou…“

Po víkendovém programu, v němž se Dynamo utkalo s týmy z Chance ligy čeká na pardubické hokejisty šichta s Chomutovem. Na ledě Pirátů nastoupí v toto úterý, v ČSOB Pojišťovna ARENY se pak s týmem trenéra Vladimíra Růžičky utká v pátek od 18.00 hodin. „Baráž je baráž. Čeká nás třetí zápas v pěti dnech, uvidíme, co to s oběma týmy udělá. Budeme se snažit hrát takticky, jedeme do Chomutova s cílem zvítězit!“ doplnil pro klubový YouTube kanál.