25.08.2021
Redakce

Letní hokejové hry jsou úspěšně za námi

Z důvodu komplikací spojených s koronavirem uspořádalo Dynamo během letošní letní přípravy turnaj v pozměněném formátu oproti Memoriálu Zbyňka Kusého. V rámci Letních hokejových her se utkalo s Vítkovicemi a Olomoucí formátem doma – venku. O vítězi se rozhodovalo až v posledním zápasu, Vítkovice si zajistily prvenství až v poslední minutě duelu s Olomoucí, která skončila za Pardubicemi třetí.

Pardubice zahájily herní část přípravy Letními hokejovými hrami, které pořádaly. Vstup do nové sezony jim vyšel na výbornou, na ledě Vítkovic vychytal Milan Klouček čisté konto. Hned po 28 vteřinách se poprvé v pardubickém dresu prosadil David Cienciala, první zásah si připsal také Marek Hecl, jenž navíc proměnil nájezd. První zápas před domácími fanoušky po dlouhé době muselo Dynamo odehrát v malé hale, k výhře 3:1 nad Olomoucí pomohli prvními brankami v A týmu junioři Daniel Herčík a Pavol Štetka. Jediné zaváhání přišlo doma proti Vítkovicím, kdy utkání ovlivnila zhoršená kvalita ledu, svěřenci trenéra Krále marně dotahovali a prohráli 2:4. Gólové hody byly k vidění v Olomouci, za stavu 4:4 dospěl duel až do samostatných nájezdů, kde v osmé sérii rozhodl Matej Paulovič, jenž se při návratu po dlouhém zranění prosadil jednou v základní hrací době a následně dvakrát v nájezdech.

O vítězi Letních hokejových her rozhodoval poslední duel mezi Olomoucí a Vítkovicemi, ostravský celek vstřelil branku na konečných 2:1 až v čase 59:39 a díky výhře za tři body se dostal v tabulce o bod před Pardubice.

„S přípravou na novou sezonu jsme spokojeni, absolvovali jsme zápasy v rámci turnaje Letní hokejové hry, které nám ukázaly, na co je ještě potřeba se zaměřit. Jsem rád, že se podařilo uspořádat, v situaci jaká dnes je, turnaj touto formou, kdy nám Olomouc s Vítkovicemi vyšly vstříc. Ustoupili jsme od klasického formátu turnaje na jednom místě a domluvili se s dalšími dvěma týmy, že uděláme turnaj, kde budeme hrát systémem doma – venku. I s ohledem na aktuální opatření myslím, že se to povedlo, za což jsem nesmírně rád. Hokejově se nám příprava zatím daří a věřím, že i její závěr naváže na úspěšný start a pomůže nám naladit mužstvo na první extraligové utkání 10. září doma s Plzní,“ řekl po konci Letních hokejových her sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Tabulka Letních hokejových her:
Pořadí Tým Body Skóre
1. HC VÍTKOVICE RIDERA 9 10:9
2. HC Dynamo Pardubice 8 14:9
3. HC Olomouc 1 8:14
Zápasy Dynama na Letních hokejových hrách:
přát., út 3.8.2021 - Ostravar Aréna
Vítkovice - Dynamo Pardubice
0:4
přát., čt 5.8.2021 - enteria arena
Dynamo Pardubice - Olomouc
3:1
přát., út 10.8.2021 - enteria arena
Dynamo Pardubice - Vítkovice
2:4
přát., čt 12.8.2021 - Zimní stadión Olomouc
Olomouc - Dynamo Pardubice