25.12.2021
Redakce

Láká mě v Pardubicích vyhrát titul, hlásí po podpisu nové smlouvy Klouček

Pardubický odchovanec si pod vánoční stromeček nadělil podpis nové víceleté smlouvy. Třiadvacetiletý brankář má s Dynamem jasný cíl – vyhrát titul. Pochvaluje si i spolupráci se svým brankářským kolegou a také poodhalil svůj program během vánočních svátků.

Jaké pro vás bylo rozhodování o další hokejové budoucnosti?
Pardubice byly mojí první volbou a jsem rád, že to vyšlo a mohu tady pokračovat. Jsem tu doma, nic mi nechybí, Dynamo má skvělé podmínky na to, abych se mohl zlepšovat. Jedním z důvodů bylo, že nyní všichni myslíme na ty nejvyšší příčky a hrozně mě láká tady vyhrát titul, udělat úspěch. Po sezonách, co jsem si tady prožil, kdy to zde nebylo úplně růžové, se teď celá organizace každým dnem posouvá nahoru. Další faktorem, proč jsem se rozhodl zůstat, tak mě láká nová aréna. Chtěl bych si v ní také zahrát, protože věřím, že to bude něco neskutečného.

Od aktuální sezony tvoříte dvojici s Dominikem Frodlem, který má také smlouvu i na další ročník. Vyhovuje vám tato spolupráce, kdy není daná jasná jednička, v brance se střídáte, posouvá vás konkurence dopředu?
Každý vám řekne, že by chtěl chytat co nejvíce, každý zápas, ale i konkurence je důležitá. Protože ta je v dnešní době všude a záleží jen na mě, jaké budu podávat výkony. Budu se snažit si o místo v brance říci co nejvíckrát. Myslím si, že s Dominikem tvoříme kvalitní dvojici a jeden druhého posouváme. Ani jeden nemáme nic jistého. Funguje nám to, těším se na další spolupráci a doufám, že pomůžeme týmu k výhrám a úspěchu, což je nejdůležitější.

Je pro vás podpis nové smlouvy trochu psychická úleva, že se již můžete plně koncentrovat jen na hokej?
Neřekl bych, že úplně úleva, ale je příjemné, když má člověk nějakou v uvozovkách jistotu. A může se soustředit jen na hokej, na sebe, aby se zlepšoval a na svoji práci. Takže určitě jsem rád.

Na konci přípravy jste byl zraněný, byl pro vás začátek extraligy složitější? Jak hodnotíte dosavadní průběh sezony?
Moje zranění nebylo naštěstí nic vážného. Tam šlo hlavně o to, abych se stihl dát dohromady do sezony, což se podařilo. Myslím si, že mě to vůbec nepoznamenalo. Osobně se cítím dobře, musím říct, že se mi nějaké zápasy povedly více a některé méně, ale hlavně jsem rád, že jako tým plníme ambice být v první čtyřce. Chceme neustále výš a určitě chceme udělat v play off úspěch.

Máte aktuálně stanovené nějaké cíle, nebo se takto dopředu příliš nedíváte?
Já to říkám furt, můj cíl je vyhrát v Pardubicích titul, což si moc přeji. Co se týká osobních cílů, tak bych chtěl co nejvíce chytat a co nejvíce pomoct týmu. A třeba se i někdy v budoucnu podívat do reprezentace. A taky si v Pardubicích vychytat nějaké zahraniční angažmá, což je další z mých cílů.

Během vánočních svátků máte volno pouze na Štědrý den, jak je trávíte? Je toto období pro hokejistu trochu specifické i tím, že stále musíte dodržovat jídelníček?
Je pravda, že volna moc není, ale i tak si myslím, že je potřeba vypnout od hokeje a užít si Vánoce s rodinou. S přítelkyní máme naplánované, jak rodiny objedeme. Pak 25. prosince máme tradici, že se scházíme celá rodina u babičky. Na to jsem se těšil, ale zároveň není možné se nějak přejídat. Na Štědrý den si samozřejmě dám salát, ale další den už něco lehčího, abych byl v pohodě na trénink. 25. prosince už se zase začínáme pomalu soustředit na zápas, který nás čeká už 26. prosince doma proti Vítkovicím. Takže se těšíme a doufám, že nás fanoušci, co budou moci dorazit, poženou dopředu.

S týmem jste měli vánoční besídku, předtím také Halloween s rodinami. Snažíte si takto zpestřit náročný program a více stmelit kolektiv?
Je pravda, že jsme měli tyto akce a určitě je příjemné zpestření, když se sejdeme i s rodinami. Pobavíme se, dáme si dobré jídlo. Určitě je to super, máme i v kabině vánoční stromeček, budeme si dávat dárky. I v pardubické kabině tedy panuje vánoční atmosféra.