27.03.2019
Jan Hrabal

Ladislav Lubina: Uděláme maximum pro zachování extraligy

PARDUBICE — S Pardubicemi toho mnoho prožil jako hráč, ke klubu si vytvořil rodák ze Dvora Králové nad Labem silné pouto. Ladislav Lubina nyní vede první mužstvo Dynama do extraligové baráže v roli hlavního trenéra. „Nálada v týmu je taková, jaká má být. Všichni jsou v očekávání a myslím, že se i těší, až všechno vypukne,“ řekl dvaapadesátiletý kouč.

Prolínací soutěž zažil v roli hráče. „Mám z baráže respekt, hrál jsem ji také za Jihlavu, vím, co to je. Před dvěma lety jsem se na ni chodil do Pardubic dívat z pohledu diváka. Teď mám jinou roli. Šel jsem sem s tím, že baráž asi hrát budeme a všichni, včetně mě, uděláme maximum, aby tenhle klub hrál extraligu i příští rok,“ prohlásil.

„Jsem přesvědčený o tom, že důležitost utkání přiměje hráče, aby v maximální míře dodržovali taktiku, systém hry. Nebudu se bavit o nasazení a obětavosti, to je samozřejmost. Všechny věci musí jít stranou a musíte baráž brát jako finále mistrovství světa. Osobní ambice a cíle? V tuhle chvíli ne, všechno potřebuje teď tým,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.