09.03.2019
Jan Hrabal

Ladislav Lubina: Tohle vítězství potřebujeme!

PARDUBICE — Výhrou 4:2 ve východočeském derby zakončili hokejisté Pardubic pouť základní částí extraligové sezony 2018/2019. K výhře nad rivalem je nasměrovala povedená úvodní desetiminutovka. Po 605 sekundách červenobílí vedli v zaplněné ČSOB Pojišťovna ARENĚ o tři branky.

„Jsem rád, že jsme utkání zvládli a vyhráli. Ne kvůli třem bodům, ale protože to vítězství potřebujeme sami pro sebe. Chtěl bych poděkovat divákům, že na poslední derby přišli, a chtěl bych je poprosit, aby nás chodili podporovat ve stejném počtu i nadále, protože to budeme potřebovat,“ řekl po skončení utkání hlavní trenér Dynama Ladislav Lubina.

Ani poslední východočeské derby letošní extraligové sezony se nehrálo v rukavičkách. Rozhodčí v něm rozdali dohromady 73 trestných minut. „Derby má náboj, ať se hraje kdykoliv i v srpnu na přípravném turnaji. My jsme nejhodnější mužstvo extraligy a na tom musíme zapracovat,“ nechal se slyšet.

Již v úterý rozehrají Pardubice v Litvínově šestici zápasů byl play out. Poté je s takřka jistou pravděpodobností čeká baráž o udržení nejvyšší soutěže. „Koncentruji se hlavně na naše mužstvo a na naši práci. Samozřejmě se budeme jezdit dívat na play off Chance ligy a do baráže půjdeme připraveni,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.