29.01.2020
Redakce

Koncovka ve Varech? Ponaučit se. V pátek necháme na ledě všechno, slibuje Kolář

Karlovy Vary – Pardubičtí hokejisté v utkání na ledě karlovarské Energie dlouho vedli. Domácí však dvě vteřiny před koncem srovnali stav na 2:2, a proto se rozhodovalo až v samostatných nájezdech, kde o vítězství Dynama rozhodl Jan Mandát. „Musíme se ponaučit a jít pro tři body v dalším zápase," má jasno pardubický lídr kabiny Jan Kolář.

Pardubické Dynamo bodovalo již ve čtyřech zápasech za sebou, na opuštění poslední pozice extraligové tabulky to ale zatím nestačilo. K úspěchu chybí tříbodové výhry, s Energií ale rozhodně nebyly daleko. Chyběly dvě vteřiny. „Mohli jsme si hráče v posledních deseti vteřinách lépe rozebrat," upozorňoval kapitán Dynama Jan Kolář. „Probral bych si celou tu situaci, ponaučil se a šel zase pro tři body v dalším zápase."

Co je tedy třeba zlepšit? „Jen musíme lépe odehrát koncovky, když vedeme nebo za vyrovnaného stavu se nebát a fakt to odehrát zodpovědně a jít si pro tři body, abychom neztráceli zápasy v posledních minutách," reaguje Jan Kolář na zbytečné ztráty v závěrech utkání.

V pátek čeká hokejisty Dynama důležitý souboj na domácím ledě s Litvínovem. „Budeme se připravovat jako na každý jiný zápas," hlásí před veledůležitým střetnutím pardubický kapitán. „Fanouškům bych chtěl vzkázat, aby nám věřili a přišli nás podpořit. My na ledě necháme všechno, aby to letos dopadlo!"

Pardubice v posledních dnech výrazně posílily, první změny jsou na ledě již znatelné. „Hra se učesala a je to vidět," poukazuje Kolář na zlepšené výkony z poslední doby. „My sami cítíme, že je to lepší," dodává. „Já jsem dlouho působil v Rusku a jsem zvyklý na to, jak on hraje, s jakými návyky přišel," odpovídal Kolář na otázku, zda funguje spolupráce s novou posilou z KHL - Stěpanem Zacharčukem. „V komunikaci není problém, je to dobrý," chválil vzájemnou součinnost střelec jedné z branek Jan Kolář.