16.02.2020
Redakce

Když se daří, radost je obrovská. Pro nás ale nic nekončí, říká Tomáš Rolinek

Pardubice – V dalším důležitém duelu se Zlínem Dynamo uspělo, připsalo si tak již třetí výhru v řadě. Na Tomáši Rolinkovi byla po utkání vidět ohromná radost, jižní tribuna vyvolávala jeho jméno. „Samozřejmě jsme strašně šťastní za tři body. Užili jsme si výhru s fanoušky, ale všechno pokračuje dál,“ tvrdí Rolinek v rozhovoru po utkání.

Dynamu se sice v neděli povedla první třetina, poté však hráči polevili a Zlín dokázal dotáhnout na 2:2. „V utkání jsme určitě nebyli lepší, druhá třetina nám zase hrubě nevyšla, soupeř srovnal,“ věděl Tomáš Rolinek, který v souboji s Berany odehrál téměř patnáct minut. Výpadek ve druhé části se spoluhráči řešil už na střídačce, pár slov prý padlo také v šatně během přestávky. Ve třetí dvacetiminutovce, kterou Pardubice vyhrály 1:0, již bylo vidět zlepšení, Rolinek však říká: „Ani třetí část nebyla podle našich představ, nemyslím si, že jsme celý zápas byli lepším týmem.“

Díky přesilovkovému gólu Tybora z 52. minuty ovšem již potřetí v řadě bere Dynamo výhru za tři body. „Nakonec se k nám přiklonilo štěstí, když se daří, radost je obrovská. Je jasné, že v tom jsou emoce, hraje se opravdu o hodně,“ komentuje strasti hry o udržení Rolinek. „Důležitý je pro nás každý další zápas. Ačkoli to bude znít jako klišé, koukáme se jen na každý další duel,“ nepřipouští si tlak spojený s nadcházejícím utkáním na Kladně Rolinek. Právě Rytíři teď prožívají krizi, prohra s Libercem byla již devátá v řadě. To ale pardubický útočník nevěděl. „Výsledky ostatních celků nesledujeme, jsou sice občas na kostce, ale já tam dnes nekoukal. A o přestávce vůbec ne, na telefony není žádný prostor,“ komentoval situaci v pondělí čtyřicetiletý Rolinek.

Zkušený harcovník mluvil také o stresu spojeným se strachem o sestup. „Nervozita hraje roli, například proti Litvínovu to na nás bylo vidět, báli jsme se hrát a to utkání nezvládli,“ potvrzuje Rolinek. Proti Zlínu domácí naopak zvládli uspět. Především pro mladé hráče ale není jednoduché hrát duely, které mohou rozhodnout o bytí či nebytí Dynama v nejvyšší soutěži. „Samozřejmě to pro ně není příjemné, ale může je to posunout dál. Musí si tím projít, aby ty zkušenosti v těžkých zápasech získali. A to tyhle jsou,“ uzavírá Tomáš Rolinek.