15.03.2021
Redakce

Když budeme hrát obětavě, tak můžeme pomýšlet na další výhry, říká Poulíček

Pardubice - Sedmadvacetiletý centr Patrik Poulíček prožívá nejlepší extraligovou sezónu. V základní části si značně vylepšil svá dosavadní statistická maxima a v produktivitě pokračoval i v předkole play off. V něm pomohl dvěma góly k postupu přes Karlovy Vary. Obzvláště jeho trefa ve čtvrtém duelu byla klíčová, Dynamo se prosadilo jako první a poté náskok navyšovalo. „Když upozadíme svoje ego ve prospěch týmu, tak můžeme být úspěšní,“ věří pardubický odchovanec.

Dynamo splnilo cíl, se kterým do Karlových Varů jelo. Zvítězit v jednom utkání a ukončit sérii v západočeském městě. „Ulevilo se nám, že jsme to zvládli ve čtvrtém zápase a nekomplikovali jsme si postup. Nemuseli jsme tak jet potvrzovat vítězství domů v nějakém nervózním zápase a zvládli jsme to uhrát tady,“ mluvil po zápase spokojený Poulíček.

Toho mrzelo, že Pardubice neukončily sérii již ve třetím vzájemném utkání. „Nezvládli jsme včerejší zápas, který nás mrzel, ale řekli jsme si, že na to nemůžeme myslet a musíme jít do nového zápasu s novou chutí, pozitivním přístupem a uhrát ho.“

To se povedlo. Východočeši v čele se skvělým brankářem Kloučkem přehráli Energii 3:1 na zápasy. „U Kloudyho to začínalo celé, odchytal zápasy skvěle a v důležitých momentech nás podržel. Zvládnul šance, které si Karlovy Vary vytvořily a nepustil gól, což nám pomohlo a mohli jsme jako první skórovat my. To bylo pro nás pozitivní. Co se týče speciálních týmů, tak bez nich se nemůžeme obejít, když chceme být úspěšní. Musíme je pořád zlepšovat,“ uvedl zkušený centr.

Rozhodující duel byl pro hráče velmi náročný. Přinesl totiž pravou bitvu ve vyřazovacích bojích, byl plný hitů, potyček a provokací. „Bylo to psychicky náročné pro nás, abychom udrželi nervy a nepouštěli se do zbytečných šarvátek, které by nás odváděly od hry. Ale je to play off, patří to k tomu. Poprali jsme se s tím a co se týče Filipa Novotného, tak nás zkoušel rozhodit, asi je takový typ. Po konci zápasu jsme si podali ruce,“ narážel pardubický útočník na dvě vyloučení pro brankáře Energie za sekání.

„Nebylo to nic snadného. Jsem rád, že jsme to zvládli, jak jsme to zvládli a ukázali jsme si, že když budeme hrát obětavě, agresivně a upozadíme svoje ego ve prospěch týmu, tak můžeme být úspěšní a můžeme pomýšlet na další výhry. Ukázali jsme charakter týmu a to, že dokážeme hrát společně a táhnout za jeden provaz,“ řekl asistent kapitána.

Ve čtvrtfinále čeká na Dynamo Mladá Boleslav. Je předkolo výhodou či nevýhodou? To není podle Patrika Poulíčka podstatné. „Nemám úplně názor, jestli nám může pomoci, že jsme rozehraní nebo ne, jestli Mladá Boleslav odpočívala nebo ne. Na to se nemůžeme koukat, musíme si sednout a připravit se na ně. Ve čtvrtek na ně vlítnout a hrát jako teď. Každý zápas je o nás, o tom jak se připravíme a jaký podáme výkon,“ uzavírá rodák z Havlíčkova Brodu.