19.08.2020
Redakce

Kdo s koho! O postup si to Dynamo rozdá s Olomoucí

V posledním duelu základní skupiny Generali Česká Cupu se pardubické Dynamo utká s domácí Olomoucí, se kterou svůj první zápas v přípravném turnaji vyhrálo 5:2. Utkání rozhodne o druhém postupujícím ze skupiny C. V případě vítězství za tři body a zaváhání Hradce Králové může Dynamo postoupit do čtvrtfinále z prvního místa ve skupině. Utkání začíná v 17:00 na Zimním stadionu Olomouc.

Pardubičtí hráči budou chtít navázat na výkon z úterního domácího zápasu s Kometou Brno. Na výhře 5:1 se podílel dvěma góly ve formě hrající slovenský útočník Radoslav Tybor, který už podruhé v turnaji skóroval v oslabení. Stejný počet branek přidal Tyborův krajan Juraj Mikuš. Premiérově v dresu prvního týmu Dynama se prosadil Ondřej Vála. Východočeši tak po dvou těsných porážkách s Hradcem Králové opět slavili vítězství.

Do brány se po zápase v Hradci Králové vrátil Milan Klouček, který se po návratu z hostování v Českých Budějovicích ukazuje ve výborném světle. V Generali Česká Cupu zatím zasáhl do čtyř zápasů a inkasoval stejný počet gólů. Nejproduktivnějším hráčem pardubického celku je se ziskem šesti bodů za pět branek a jednu nahrávku Radoslav Tybor a bodování obránců celého turnaje vévodí Juraj Mikuš, ten zapsal také šest bodů za tři góly a tři asistence.

„Pozitivní je, že jsme vyhráli. Dali jsme pět branek, dvě z přesilovky a jednu v oslabení. Zužitkovali jsme tak spoustu situací, které trénujeme. Samozřejmě je léto a je prostor na zlepšení ze strany nás trenérů i hráčů," hodnotil úterní zápas asistent trenéra Michal Mikeska.

Ten se vyjádřil i k nadcházejícímu utkání o postup: „Bude to zápas o všechno, postoupit určitě chceme, uzpůsobujeme tomu sestavu, protože každý další zápas, ve kterém o něco jde, je lepší než obyčejný přátelák. Nebereme to stresově, ale těšíme se na další dobrý zápas. Olomouc je brána jako defenzivní tým, ale dávno tomu tak není, hraje pohyblivě a rychle dopředu," popisuje soupeře Mikeska. „Nebude to nudný zápas, bude rychlý a svižný, což se potvrdilo i v předchozím vzájemném střetnutí," dodal.

K postupu do vyřazovacích bojů stačí Dynamu získat bod, což by stačilo na druhé místo ve skupině. V případě tříbodového vítězství Olomouce by pro Pardubice letošní Generali Česká Cup skončil.

Sestava HC Dynamo Pardubice z minulého utkání :

Klouček – Kolář, Nakládal, Mikuš, Hrádek, Vála, Holland, Jelínek – Blümel, Kousal, Tybor – Mandát, Poulíček, Svačina – Vondrka, Claireaux, Kusý – Machala, Anděl, Zeman.

Olomouc chytila formu

Hanáci v minulém zápase zavítali na led hradeckého Mountfieldu, kde si připsali tři body do tabulky po výhře 4:3. Dvakrát skóroval expardubický centr Lukáš Nahodil, který oblékal dres Pardubic do roku 2017 a oslavil v něm titul z roku 2012. Jednou brankou se podíleli na těsné výhře také Vilém Burian a Jan Knotek. V brance nastoupil Jan Lukáš. Olomouc si tak po úvodních dvou porážkách připsala už třetí výhru v řadě a stále může pomýšlet na postup ze skupiny.

V tabulce se Olomouc nachází po pěti odehraných zápasech s devíti body na třetím místě, druhé místo momentálně patří Dynamu se ziskem deseti bodů. Oba týmy vstřelily stejný počet gólů – 17. Lepší defenzivou se však mohou pyšnit Pardubičtí, inkasovali zatím deset branek, Olomouc sedmnáct. Olomouckému bodování vévodí Lukáš Nahodil se čtyřmi brankami a totožným počtem bodů, čtyři body zaznamenali v olomouckém celku ještě Lukášové Klimek a Kucsera.

Olomouc dokázala potrápit Dynamo už v prvním vzájemném zápase, který byl dlouho vyrovnaný. Takto ho například zhodnotil obránce Mory Tomáš Dujsík: „Bylo to hodně vyrovnané, myslím, že jsme měli i šance na to, abychom rozhodli zápas. Bohužel nám to tam nenapadalo, napadalo to na druhé straně.“ Dodal také, že se rozhodně nejednalo o zápas bez náboje: „Začátek byl opatrnější, pak to už ale jiskřilo. V některých soubojích v rozích lítaly rukavice. Ale to k tomu patří."

Sestava HC Olomouc z minulého utkání :

Lukáš – Švrček, Valenta, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Hlaváč – Ostřížek, Knotek, Tomeček – Olesz, Kolouch, Kucsera – Klimek, Nahodil, Káňa – Burian, Gřeš, Bambula.