09.09.2020
Redakce

Juniory čeká náročný dvojzápas, doma vyzvou Kladno a Spartu

Pardubičtí junioři vstoupili do nového ročníku úspěšně. Na ledě pražské Slavie porazili domácí tým 6:4. Další utkání s Jihlavou bylo zrušeno z důvodu výskytu nákazy koronavirem v Dukle. Nyní mladíky čeká zajímavý dvojzápas v Pardubicích. Nejprve na domácím ledě změří síly s kladenskými Rytíři, následně budou hostit pražskou Spartu.

Začátek Juniorské ligy akademií Dynamu vyšel. V zápase proti Slavii sice Pardubice prohrávaly, ale nakonec předvedly skvělý obrat a připsaly si tři body do tabulky. Souboj proti Jihlavě, který měl následovat, se nakonec neodehrál z důvodu dřívější nákazy koronavirem v jihlavském týmu.

Ve čtvrtek 10.9. od 18:00 však juniory čeká další střetnutí. Soupeřem pardubických nadějí bude Kladno. To má na kontě po prvních dvou kolech dva body za výhru po prodloužení z domácího utkání nad Mladou Boleslaví, kde byla k vidění divoká přestřelka, na jejímž konci se radovali Rytíři. Vítězný gól na konečných 5:4 vstřelil v prodloužení Adam Sojka.

Ve druhém kole Kladenští narazili na Liberec. Junioři Kladna po výhře nad Bruslaři tentokrát neuspěli. Bílé Tygry nedokázali zkrotit, na kluzišti ČEZ stadionu prohráli vysoko 2:7 a v tabulce jim aktuálně náleží dvanáctá pozice.

V sobotu 12.9. v 16:45 pak Pardubičtí rozehrají zápas proti Spartě. Pražané odehráli bez větších potíží obě kola, v nichž získali pět bodů. Nejprve si poradili s Libercem. Rozhodla především prostřední část, ve které domácí vstřelili tři branky, konečné skóre bylo 5:2 pro Spartu. Trenér Tobiáš Slavíček byl po zápase s výkonem svých svěřenců spokojený: „V duelu s Libercem kluci plnili to, co jsme si před zápasem řekli. Přistoupili k tomu parádně. Povzbuzovali se po celý zápas, drželi při sobě. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.“

Zbylé dva body získala Sparta proti Mladé Boleslavi. V zápase se šlo až do samostatných nájezdů. V těch byli úspěšnější domácí. Vítěznou branku vstřelil Petr Hauser, Sparta se po jeho trefě posunula na druhé místo tabulky Juniorské ligy akademií. „Jsme rádi, že máme druhou výhru v nové sezóně. V příštích dnech nás čeká náročný program, chceme být úspěšní,“ nechal se po vítězství slyšet kouč Sparty.