14.08.2021
Redakce

Junioři ovládli Turnaj O pohár primátora bez ztráty bodu!

Turnaj O pohár primátora vyhrálo domácí Dynamo, které všechny čtyři víkendové zápasy vyhrálo s plným ziskem dvanácti bodů, čímž obhájilo prvenství z minulého roku. V nedělních zápasech nejprve Pardubice porazily Chomutov a v posledním zápase i Olomouc. Druhé místo obsadila pražská Sparta, třetí skončil Liberec. Nejlepším útočníkem turnaje byl vyhlášen Daniel Herčík (5+5).

Celý turnaj můžete sledovat online na serveru onlajny.com ZDE.

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:4

Branky a nahrávky: 6. Matějka (Pavlák), 39. Svoboda – 10. Nezbeda (Culek, Zajíček), 27. Leden (Duschka), 35. Měchura (Zajíček), 43. Měchura.

Druhý den Turnaje O Pohár primátora odstartoval zápas mezi Chomutovem a Libercem, Piráti po dvou sobotních prohrách vstoupili do utkání úvodní brankou Matějky, jenže vedení jim vydrželo jen čtyři minuty. V závěru druhé třetiny Bílí Tygři otočili vývoj ve svůj prospěch brankou Ledna a v závěrečné periodě už si zvládli pohlídat vítězství, Chomutov se ve 39. minutě dostal na dostřel jediné branky, ale ani to mu nepomohlo.

HC Sparta Praha - HC Olomouc 2:3 sn.

Branky a nahrávky: 6. Kalný (Senčák, David), 7. Vitouch (Krupička, Hauser) - 41. Tichý (Poledna, Tomajko), 45. Poledna (Ministr, Tomajko), rozh. sam. náj. Tarnoczy

HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 5:1

Branky a nahrávky: 4. Formánek (Costa, Herčík), 8. Herčík, 14. Herčík, 17. Formánek (Herčík), 39. Lichtag (Pavlata) – 9. Svoboda (Šugár, Pavlák)

Dynamo vyhrálo i třetí zápas Turnaje o Pohár primátora, když Chomutov porazilo jednoznačně 5:1 a upevnilo si tak průběžné vedení v tabulce. Piráti odolávali jen úvodních deset minut, po zbytek zápasu už dominovalo Dynamo, které v každé třetině vstřelilo alespoň po jedné brance. Nejvíce se dařilo útočníkovi Danielovi Herčíkovi, který zaznamenal čtyři body za dva góly a dvě asistence.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:7

Branky a nahrávky: 9. Zajíček, 17. Strnad (Patzelt) – 5. Krupička (Hauser), 18. Zembol, 19. Kalný (Bartoň), 20. Ton (Vitouch), 23. Vitouch (Valach), 38. Vašíček (Šindelek), 40. Chvátal (Vitouch)

Sparta zakončila turnaj vysokou výhrou proti Liberci 7:2. Po první třetině byl zápas vyrovnaný 1:1, poté se ale Sparta výrazně zlepšila a postupně navyšovala svůj náskok po zbytek utkání. Zápas byl také velice vyhrocený a bylo v něm k vidění několik tvrdých soubojů. Sparta tak zakončila turnaj se sedmi body za dvě výhry a prohru na nájezdy s Olomoucí. To Liberec může také skončit na medailovém umístění, pokud Olomouc neporazí domácí Dynamo.

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 1:3

Branky a nahrávky: 28. Přecechtěl – 17. Herčík, 22. Costa (Herčík, Tvrdík), 32. Kubíček (Costa, Tvrdík)

Dynamo zvládlo i poslední zápas na Turnaji O pohár primátora a bez ztráty bodu celé víkendové klání jednoznačně ovládlo. Poslední zápas byl z obou stran velmi bojovný a bylo k vidění několik šarvátek a vysoký počet trestů. Pardubice si pro vítězství došly zejména po povedené druhé třetině, kdy vstřelily dva góly v rozmezí pěti minut. I ve třetí třetině padl gól na každé straně, ale na více se Olomouc už nezmohla.

Konečná tabulka:

pořadítýmZVVPPPPskórebody
1.HC Dynamo Pardubice4400016:412
2.HC Sparta Praha4201116:87
3.Bílí Tygři Liberec4200211:146
4.HC Olomouc411029:115
5.Piráti Chomutov400045:200