11.08.2021
Redakce

Junioři otestují své síly v domácím Turnaji O pohár primátora

Ještě před začátkem důležité a náročné sezony čeká juniory Pardubic tradiční Turnaj O pohár primátora. Během tohoto víkendu na něm domácí naděje Dynama poměří své síly se Spartou, Olomoucí, Chomutovem a Libercem.

Tak jako každým rokem, i letos pořádá klub HC Dynamo Pardubice předsezónní turnaj juniorských výběrů. Všechny jeho zápasy se během tohoto víkendu odehrají na velké hale enteria areny, kde se začíná již v sobotu 14. srpna od 9:00.

Domácí junioři postupně vyzvou Spartu Praha, Bílé Tygry z Liberce, Piráty Chomutov a Olomouc. Patronem turnaje je Vladimír Martinec a zápasy se hrají na 3x15 minut čistého času.

Turnaje se účastní hráči ročníku 2002 a mladší, fanoušci Pardubic se tak mohou těšit hned na několik hokejistů se zkušenostmi z A-týmu. Již loni v extralize nastoupili Michal Borovička, Ondřej Chabada, František Formánek, Kale Costa nebo Pavol Štetka. V letošní přípravě dospělých pak nastoupili útočníci Daniel Herčík, Dominik Pavlata a Jakub Lichtag. Svěřence trenérů Malinského a Dvořáka ale letos nečeká lehká sezona. Do nižší soutěže může spadnout až šest týmů, takže všechny týmy budou chtít už od prvního kola nasadit to nejlepší, co mají.

„Já z toho ale nemám strach. Některé kluky znám, viděl jsem je hrát, nebo je trénoval ve Vrchlabí. Znám tedy jejich kvalitu a těším se na jejich výkony,“ řekl už dříve hlavní trenér pardubických juniorů Jiří Malinský. A dodal: „Věřím, že nás čeká dobrá sezona. Co jsem měl zatím možnost poznat, tak kluci jsou skvělí.“

Potvrdí se jeho slova i na srpnovém turnaji? Přijďte se podívat!

ROZLOSOVÁNÍ TURNAJE

Sobota 14. 8. 2021

9:00 HC Dynamo Pardubice – HC Sparta Praha

11:00 HC Olomouc – Bílí Tygři Liberec

13:00 HC Sparta Praha – Piráti Chomutov

15:00 Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice

17:00 Piráti Chomutov – HC Olomouc

Neděle 15. 8. 2021

8:00 Piráti Chomutov – Bílí Tygři Liberec

10:00 HC Sparta Praha – HC Olomouc

12:00 HC Dynamo Pardubice – Piráti Chomutov

14:00 Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha

16:00 HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice

17:30 SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ TURNAJE


Foto: Martin Voltr