16.01.2021
Redakce

Jsem rád, že pomáhám týmu k výhrám, řekl po skvělém výkonu brankář Klouček

Po necelých třech letech se Dynamu podařilo porazit Mladou Boleslav. Velkou zásluhu na výhře 2:1 po prodloužení měl Milan Klouček, který hlavně ve třetí třetině pochytal několik velkých šancí soupeře. „Tím, jak naše výkony stoupají, se mi chytá daleko líp," pochvaloval si po utkání Klouček, kterého může těšit nejen vychytaná výhra, ale i čerstvě podepsaná nová smlouva.

Dynamo vstoupilo do zápasu s Mladou Boleslaví aktivně a během utkání si vypracovalo několik slibných příležitostí. Přesto v základní hrací době nedokázalo skórovat více než jednou a šlo se do prodloužení. „Byl to hrozně těžký zápas. Dalo by se říci, že jsme je skoro celé utkání tlačili a oni čekali na protiútoky. Byli jsme jasně lepší a je škoda, že jsme to nedokázali uhrát za tři body. Ale i dva body jsou super, za výhru jsme moc rádi," hodnotil utkání spokojený Klouček.

Rozhodující branku vstřelil čtrnáct vteřin před koncem prodloužení po přihrávce Mateje Pauloviče produktivní obránce Juraj Mikuš. Klouček však prozradil, že vítěznou trefu neviděl: „Já jsem to moc neviděl, bylo tam tolik lidí, že jsem viděl, až když se kluci začali radovat, takže jsem věděl, že já můžu taky."

Mladý brankář si v utkání připsal 27 zákroků a úspěšnost vytáhl na skvělých 96,3 %. Stejně jako celý tým, ani Milan Klouček však neměl ideální vstup do sezóny, i když příprava mu vyšla na výbornou.

„Měl jsem super přípravu, a pak přišel nevydařený zápas v Liberci. Do toho ta vynucená pauza a po ní jsem dostal opět sedm gólů, takže moje sebevědomí moc nahoře nebylo," přiznal Klouček a dodal, že starty za partnerské Vrchlabí mu velice pomohly: „Potom přišel Vlady a mně bylo řečeno, že abych se do toho dostal, tak půjdu do Vrchlabí. Tam to bylo super, kluci tam hrají parádně a já se do toho zase dostal."

„S příchodem nového trenéra gólmanů si to začalo sedat a teď se cítím dobře. Na tréninku pracuji pořád naplno a jsem rád, že pomáhám týmu k výhrám," pochvaluje si Klouček spolupráci s trenérem brankářů Františkem Brázdilem a dodává: „Tím, jak naše výkony stoupají, se mi chytá daleko líp."

Před zápasem podepsal 191 centimetrů vysoký brankář novou roční smlouvu. Je tak jasné, že Klouček bude strážit branku Dynama minimálně i v příští sezóně: „Člověku se hraje lépe, když má jistotu. Samozřejmě jsem hrozně rád, že jsem v Dynamu mohl prodloužit. Je to motivace na sobě nadále pracovat a zlepšovat se."