05.01.2022
Redakce

Jsem rád, že jsme derby dotáhli do vítězného konce, říká Robert Kousal

S úsměvem na tváři dorazil po derby mezi hlouček novinářů útočník Robert Kousal. Pardubický forvard zaznamenal v utkání tři body, čímž se výrazně podílel na úspěchu Dynama na ledě Mountfieldu. „Jsem rád, že se nám to povedlo dotáhnout do vítězného konce,“ uvedl po zápase, který Dynamo ovládlo výsledkem 4:1.

Pardubice přijely do Hradce Králové s nucenými změnami. Ze zdravotních důvodů chyběla čtveřice útočníků. „I v plné sestavě za to musíme my z prvních lajn vzít, ale v derby o to víc, protože jsme tu měli mladé kluky. Myslím si, že se nám to povedlo. Věděli jsme, že nám chybí pár kluků, takže jsme se soustředili více na defenzívu a podle toho to vypadalo,“ řekl po zápase Robert Kousal.

Tomu se duel povedl, přestože i on přišel o parťáka z útoku, dokázal nasbírat tři body a v osvědčené dvojici s Anthonym Camarou byl hodně vidět. Formaci doplnil Ondřej Matýs, kterému se taktéž dařilo, byl to právě on, kdo Kousala vyzval k samostatnému úniku, z něhož vyplynulo rychlé vyrovnání. „Ze začátku sezony jsme všichni viděli, že to není ono. Já jsme věděl, že až se chytneme a až nám to půjde, bude to klapat. S Matym jsme už takhle hráli na Kladně, dali jsme tři góly a dnes nám to znovu klaplo, rozumíme si,“ uvedl ke změnám ve formacích zkušený pardubický útočník.

Dynamu se povedlo udržet náskok až do závěrečných minut, což byl oproti předchozím derby velký rozdíl. „V hlavách jsme to měli, bylo to za stejného stavu a stihli jsme to prošustrovat. Už jsme to nechtěli dopustit a nedopustili. Jeli jsme sem vyhrát a udělali jsme to. V minulých zápasech se nám nepovedly koncovky, ale dnes jsme to dotáhli do vítězného konce,“ těšilo produktivního forvarda, který za posledních pět utkání nasbíral sedm bodů za čtyři trefy a tři asistence.

Rozhodujícím momentem se ukázala druhá třetina. Matej Paulovič vyhrál bitku nad Radkem Smoleňákem, což zastavilo tlak domácích. Následně Pardubice vstřelily dvě slepené branky. „Bitka nakopne oba mančafty, ale v tuhle chvilku to nakoplo více nás, soupeře to zastavilo. Tenhle moment jsme proměnili, dali jsme důležité rozhodující góly a pak už jsme si to hlídali. Jsem rád, že se nám to povedlo. Matejovi jsme za to zaklepali ze střídačky a dostal pochvalu,“ prozradil novinářům odchovanec Dynama.

A jaký je cíl Pardubic do závěru ročníku? „Chceme na tom být dobře nejen výsledkově, ale i herně. Budeme na tom pracovat do konce sezony. Narážím na ty výpadky, když vedeme, abychom nedělali zbytečnosti a dohrávali zápasy v klidu,“ řekl na závěr Robert Kousal.