12.01.2022
Redakce

Jsem rád, že jsem rok začal takto, těší sedmibodového Košťálka

Fantastickou formu má po novém roce Jan Košťálek, který za tři utkání dokázal posbírat sedm kanadských bodů za branku a šest asistencí. „Jsem rád, že nám to tam začalo padat, naše lajna byla produktivní a pomohli jsme týmu k vítězstvím,“ hlásí pardubický obránce.

Jan Košťálek se svými výkony v posledních týdnech výrazně hlásí mezi nejlepší obránce soutěže. Díky sedmi kanadským bodům byl také nejproduktivnějším hráčem tohoto období. „Nějak jsem to neřešil a nemyslel na to. Přijde mi, že jsem začal více střílet, mám víc příležitostí ke střele a z toho pramení body. Také se mi hraje výborně s Dennisem, se kterým si vyhovíme,“ hledá důvody své výborné formy stále ještě šestadvacetiletý zadák.

Ze sedmi kanadských bodů bylo navíc šest primárních, když měl pouze jednu druhou asistenci. „Moc neřeším, jestli se jedná o první nebo druhou asistenci, důležité je, že body pomáhají týmu k úspěchu, to je pro mě nejdůležitější. Většina z mých asistencí byla po střelách,“ doplnil Jan Košťálek.

Pardubice odehrály tři výborná utkání a z devíti možných bodů jich získaly osm se skóre 12:6. Sérii odstartovalo derby v Hradci, kam sice Dynamo jelo výrazně omlazené, ale i přesto dokázalo jasně zvítězit. „V Hradci jsme odehráli super utkání. Podali jsme výborný týmový výkon. Na to jsme potom navázali v dalších zápasech i přesto, že jsme neměli úplně dobré první třetiny, ale podařilo se nám otočit a vyhrát,“ vysvětlil Košťálek a dodal: „Myslím si, že nás derby nakoplo. Hraje se nám teď lépe,“ přemítá Winnipegem draftovaný obránce.

Celkově byl Košťálek s 32 střeleckými pokusy i nejčastějším střelcem týdne. Spoluhráčům pak připravil sedm pokusů. Při jeho pobytu na ledě navíc Dynamo při hře 5 na 5 soupeře přestřílelo v poměru 63:32 a vstřelilo pět gólů, když inkasovalo pouze jednou. „V lajně si všichni vyhovíme, rozumíme si, střílím hodně puků a kluci výborně doráží. Ani jsem si nemusel dávat žádné předsevzetí, ale jsem moc rád, že rok začal takhle!“ uzavřel Jan Košťálek.