18.09.2019
Redakce

Jaroslav Bednář: s Petrem jsme si vždycky rozuměli

PARDUBICE — Jaroslav Bednář odehrál s Petrem Sýkorou sezonu 2010/2011 ve švýcarském Davosu a hned se spolu radovali z mistrovského titulu. Do zápasů nastupovali pravidelně v jedné lajně společně ještě s Josefem Marhou. Tuto sezonu byl v týmu ještě i další český hokejista Petr Tatíček.

Davos mířil za titulem dlouho zcela suverénně a zdálo se, že by ho mohl získat bez jediné porážky. Nad Klotenem vedl ve finále 3:0 na zápasy, nakonec se radoval až po šesté bitvě, v níž vyhrál těsně 3:2. Jaroslav Bednář zvítězil v kanadském bodování play off díky bilanci 15 bodů (3+12) z 12 zápasů. Petr Sýkora byl za celou sezonu 2010/2011 nejúspěšnější střelec s 35 vstřelenými góly.

Pamatujete si, kdy jste Petra Sýkoru poprvé zaznamenal?

„Samozřejmě. Hned v první sezoně, kdy poprvé naskočil do seniorského hokeje, jsem věděl, že Petra čeká parádní a úspěšná kariéra.”

Jak vzpomínáte na dobu, kdy jste spolu hráli v Davosu?

„To byla pro mě jedna z nejpohodovějších sezon. Hráli jsme s Petrem spolu v jedné lajně už v přípravném utkání v Zugu a bylo jasné, že si budeme rozumět. Myslím, že tu sezonu Petr soupeřům nasázel opravdu hodně branek.”

Čeho si na Petrovi nejvíce vážíte?

„Nejvíce si na něm vážím jeho klidné povahy a lidskosti. Vždy, když se potkáme, si pokaždé máme co říct a nikdy není nuda.”

Jak se těšíte na společné působení ve Vrchlabí?

„Těším se, že se budeme bavit hokejem stejně, jako jsme se bavili tehdy v Davosu a pomůžeme Vrchlabí k postupu.”

Jaká je podle Vás Petrova největší přednost v hokeji?

„Petrova největší předností vždy byla jeho rychlost a střela. Dnes už jen ta střela:). Vždy měl ohromný tah na bránu a obrovský hlad po gólech. I proto dosáhl tolika úspěchů. Bylo mi ctí Petra poznat na ledě i mimo něj.”