03.03.2020
Redakce

Jan Mandát: Věříme, že to urveme!

Pardubice - Dynamo má svůj osud ve svých rukách. Konec základní části extraligy klepe na dveře a poslední domácí zápas se Spartou Praha čeká na Pardubice už v úterý. O tom, jak se pardubičtí hráči připravují na utkání, promluvil Jan Mandát.

Pardubičtí směřují svou přípravu na zápas proti Spartě. Dynamo upravilo tréninkové dávky tak, aby byli hráči stoprocentně připravení na poslední domácí utkání v sezoně. „Domluvili jsme se s trenéry, že ten, kdo chce, tak může dnes jít jenom do posilovny,“ vysvětlil Jan Mandát, který ještě doplnil: „já sám jsem šel také do posilovny a pak jsme ještě chvilku hráli fotbal.“

„Je super, že dokážeme porazit Třinec, pořád ale není dobojováno, zítra to bude nejdůležitější krok,“ varuje před přílišným optimismem Jan Mandát, který zároveň dodal: „je super porazit Třinec, ale je psychicky náročné přijít do kabiny po takové výhře a hned koukat na to, jak hráli ostatní.“ Pardubice už teď mají vše jen ve svých rukách, nesmí v posledních dvou zápasech udělat o čtyři body méně než Kladno, případně musí získat o bod víc než jeden z dvojice Litvínov, Vítkovice. Výhra za tři body Dynamo pošle do 71. sezony v nejvyšší hokejové lize v Česku.

Mladý pardubický útočník se ještě vrátil k divácké kulise v Třinci. „My jsme hrozně vděční za to, jak nás naši fanoušci podporují, že za námi jezdí i ven. Včera jsme často slyšeli více je než fanoušky domácích, děkujeme,“ zakončil Jan Mandát.