03.02.2019
Jan Hrabal

Jan Kloz: Byl jsem si jistý, že gól uznají

LITVÍNOV — Málokterý extraligový hokejista se může „pochlubit“ tím, že mu radost z první vstřelené branky zkazí videorozhodčí. Útočník Jan Kloz byl hned v první třetině ale u situace, po níž Pardubice propasírovaly puk za brankovou čáru. Rozhodčí na ledě nejprve uznal gól, poté se jel poradit s kolegou u videa. K překvapení červenobílých po pár minutách rozpažil.

„Snažil jsem se dodržovat pokyny a stát před brankářem. Chtěl jsem mu clonit, čekat na dorážku. Kluci to sehráli parádně, já jsem viděl puk před sebou, napoprvé jsem ho minul, pak do něj šťouchnul, někdo mě podrazil a to je celé, co vím. Pak jsem viděl puk v brance. Nevím o tom, že bych do kotouče kopnul, proto jsem si byl jistý, že gól uznají,“ vrátil se k situaci v utkání v Litvínově čase 8:32 pro klubový YouTube kanál.

Co říkají o gólu bruslí pravidla?

Původně (2014–2018)

Gól nebude uznán jen v případě zjevného kopnutí puku útočícím hráčem. Při usměrnění puku nohou do branky nebo natočení brusle k odrazu puku do branky je gól uznán.

Nově (2018–2022)

Gól nebude uznán, pokud útočící hráč usměrní puk do branky bruslí jakýmkoliv způsobem nebo jakkoli natočí brusli s úmyslem nechat puk od ní odrazit.

Domácí ustanovení

Výkonný výbor pro Český hokej schválil domácí ustanovení, podle kterého bude dosažení gólu bruslí posuzováno dle Pravidel ledního hokeje 2014–2018.