11.09.2020
Redakce

Jakub Nakládal o týmu Dynama: Všechno funguje, máme skvělou partu

Je největší posilou východočeského celku před novou sezonou. Tu předchází velká očekávání a právě Jakub Nakládal je jedním z těch hráčů, na které fanoušci spoléhají. „Já osobně se v mužstvu cítím skvěle, držíme pospolu a máme stejný cíl. To je do sezony hodně důležité," říká jeden z nových lídrů Dynama.

Cíl je všem jasný – vrátit Dynamo zpět mezi elitu. Jakub Nakládal je v tomto směru velkým optimistou a věří, že jeho týmu se to podaří. „Z návratu domů mám zatím jen samé dobré pocity, protože mužstvo se mi zdá hodně silné,“ říká. Podle Nakládala je však kromě hokejových kvalit důležitá taky soudržnost celku.

„Naše kabina funguje a je v ní sranda. To je do sezony hodně důležité. Můžete mít totiž tým nabitý hvězdami, ale pokud nedrží pospolu, nic nedokáže,“ uvědomuje si kapitán Pardubic.

Spolu se spoluhráči bude „Nakly“ v sobotu bojovat o vítězství v Generali Česká Cupu. Zisk předsezónního poháru by mohl být první vlaštovkou, která by ukázala správnost cesty, po které se klub pod vedením Petra Dědka vydal. Nakládal je s touto cestou zatím spokojený. „Hodně se mi líbí náš systém, který nastavili trenéři. Pak už je jen na nás hráčích, co k němu přidáme navíc,“ říká.

„Takový systém musí mít každý klub, který chce být úspěšný. My se ho snažíme dodržovat, všichni to respektujeme. Z tohoto hlediska vše šlape tak, jak by mělo,“ dodává Nakládal a má na mysli nejen styl herního projevu, ale i pravidla chování a disciplíny v tréninku.

Ačkoli se Dynamu v přípravě dařilo, po startu extraligy může být vše jinak. To si uvědomuje i zkušený obránce. „Samozřejmě nějaké zápasy se nemusí úplně povést, asi žádný tým není schopný v každém utkání podat úžasný výkon. Na druhou stranu jsme v přípravě neměli žádné velké výkyvy, to je určitě dobrá zpráva,“ tvrdí Nakládal. Z jeho slov je slyšet, jak moc se těší na novou sezonu.

A také je poznat, jak moc touží po úspěchu.

„Nechci říct, že tu všechny budeme válcovat, musíme mít nějakou pokoru. Ale snažíme se pokračovat v tom, co se načalo na konci minulé sezony. A já myslím, že jdeme směrem, který je správný,“ věří svému mužstvu dvaatřicetiletý hokejista.

Po svém příchodu z Jaroslavle si musel trochu zvykat na místní styl hry. „Hokej je trochu odlišný oproti KHL, tím ale nechci říct, že by Rusko bylo na úplně jiné úrovni. Myslím si, že i v extralize je spoustu šikovných a kvalitních kluků. Třeba u nás v týmu mě střední a mladá generace příjemně překvapila,“ chválí Nakládal své nové spoluhráče. Do Pardubic ale přišel s respektem a vůbec nedoufal v to, že ho čeká lehká práce.

Ze zápasů je vidět, jak kvalitní je tuzemská soutěž. Hráči plní pokyny trenérů a prosadit se například jeden na jednoho není vůbec jednoduché. Výkonnost extraligy je na dobré úrovni a týmy jsou hodně vyrovnané, asi tedy nikdo nebude vyloženě vyčnívat,“ říká o české nejvyšší soutěži jeden z jejích nejpopulárnějších hráčů.

Své myšlenky ještě později upřesnil: „Člověk se samozřejmě musí přizpůsobit, ale jde spíš o rozdíl mezi týmy než mezi soutěžemi. Máte jiný systém, spoluhráče, pozici v mužstvu… Určitě si v něčem zvykám, ale z mého pohledu to není nic těžkého.“

Stejně jako ostatní, i Nakládal doufá, že situace v budoucnu bude hokeji přát. „Doba je taková, jaká je, nám všem nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit a respektovat opatření. A tím nemyslím jen nás hokejisty, ale i ostatní,“ komentuje Nakládal koronavirovou pandemii. A na konec rozhovoru dodává: „Je to takové klišé, ale jsme profíci. A pokud chceme, aby se hrálo, musíme pro to udělat vše.“