16.12.2019
Redakce

Jak se daří kmenovým hráčům Dynama v Chance lize?

Tipsport Extraliga se na několik dní pozastavila kvůli reprezentační přestávce. To samé platí i o druhé nejvyšší české soutěži - Chance lize, kde se v tomto článku podíváme na kmenové hráče Dynama, kteří zde působí na hostování nebo mají zde vyřízené střídavé starty.

I v sezoně 2019/2020 nastupuje v Chance lize několik hráčů Dynama, kteří se nedostali do kádru A týmu nebo v něm nehrají pravidelně. Do druhé nejvyšší soutěže v České republice nakouklo celkem 9 hráčů a 1 gólman. Nejvíce se daří zejména Milanovi Kloučkovi a Danielovi Voženílkovi. Oba zmínění patří zároveň mezi největší hvězdy Chance Ligy a jejím týmům se znamenitě daří.


Kdybychom začali sestavovat tým, určitě bychom museli sehnat kvalitního brankáře. A to se povedlo Českým Budějovicím angažováním Milana Kloučka, jenž zde září. Za 19 odchytaných utkání si připsal neuvěřitelných 17 výher. Zároveň s průměrem 1,54 branek na zápas a úspěšností zákroků 93,56 % patří k nejlepším brankářům soutěže.


Obránce Jakub Mert nastoupil letos devatenáctkrát za Kadaň, kde se mu bohužel příliš nedaří. Ani v jednom zápase nebodoval a ve statistice plus/minus má zapsaných minus 10.


O dalším obránci, Karlovi Nedbalovi, by se ale dalo mluvit už ve větších pozitivech. Už třetí sezonu nastupuje v Třebíči a letos má ve statistikách zapsaných 10 asistencí ve 30 utkáních. Na ledě stráví v průměru téměř 23 minut na zápas.


Útočník Matouš Kratochvil sice ke dvěma zápasům za Dynamo nastoupil, ale zbytek sezony zatím tráví mezi Zubry Přerov. Téměř dvoumetrový hráč si zapsal do statistik 13 bodů za 6 gólů a 7 asistencí. Od rozhodčích obdržel i 4 trestné minuty a v plus/minus je na plus šesti. To vše stihnul za 27 zápasů.


Michal Machač mimo několika šancí za A tým Pardubic nastupuje také pravidelně za Duklu Jihlava. V 10 zápasech vyšel ale bodově naprázdno. Na ledě tráví v průměru 12 minut. Ze začátku letošní sezony nastoupil také k čtyřem zápasům za Kadaň, kde jednou skóroval.


Daniel Voženílek odehrává zatím snovou sezonu v Chance lize. Třiadvacetiletý pardubický odchovanec zvládl nasbírat za 30 odehraných utkání v Litoměřicích 34 bodů (13 gólů a 21 asistencí) a vévodí kanadskému bodování celé ligy! S 56 trestnými minutami se nezapře ani jeho tvrdá hra. Na ledě stráví necelých 19 minut.

Mimo šesti zmíněných hráčů nastoupili v Chance lize i Denis Kusý, Ondřej Machala, Ondřej Matýs a Michal Pochobradský, kteří momentálně nastupují za A tým Dynama.