31.05.2019
Jan Hrabal

Hokejisté potěšili děcka v Dětském domově Pardubice

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice dlouhodobě podporuje činnost Dětského domova Pardubice. Dvojice hráčů tak nemohla chybět na páteční akci Dětský den aneb děti dětem, brankář Ondřej Kacetl a útočník Marek Hovorka se přímo na zahradě podepsali desítkám dětí.

Akce byla určena pro děti z dětských domovů Pardubického kraje a Základní školu a Praktickou školu Svítání. Proběhl pestrý program pro děti, a to v podobě skákací lodi, parkouru, laserové střelnice, amerického fotbalu, hasičského auta, ukázky dravců, malování na obličej, tanečních a hudebních vystoupení, zmrzliny a mnoho dalšího.

„Jsem tu poprvé, je tu dost dětí, za to jsem rád. Akce splnila svůj účel. Kvůli dětem se takové aktivity dělají. Víme, v jaké jsou životní situaci a my jsme rádi, že touto troškou jim můžeme zpestřit páteční odpoledne,“ řekl Marek Hovorka.

Ondřej Kacetl zavítal do pardubického domova pro děti potřetí. „Prožil jsem tady již dvojice Vánoce. Tyhle akce jsou skvělé pro ně i pro nás. Děcka si je užívají a my se jim snažíme v tom pomoci. Je tu mnoho lidí – akce se povedla!“ poznamenal.

Celý A tým Dynama je v těchto dnech v plném zápřahu. Trenéři naordinovali hráčům naordinovali náročný program včetně například šedesátikilometrových cyklistických etap. „Po dlouhé době nemám individuální přípravu, ale trénuji s mužstvem. Je to pro mě oživení,“ prohlásil slovenský útočník.

„Je to dřina, to ví všichni. Do sezony je ale potřeba nabrat fyzickou kondici, je to těžké, ale musí to být!“ doplnil k přípravě Ondřej Kacetl.