09.10.2021
Redakce

Farma ve Vrchlabí hraje vršek tabulky, kdo má nejlepší formu?

Už druhým rokem používá pardubické Dynamo jako svou farmu Vrchlabí. Pojďme se podívat na výkony sedmnáctky pardubických hráčů v úvodu sezony.

Stadion Vrchlabí má za sebou zatím osm zápasů v aktuální sezoně a hned pětice pardubických hráčů nechyběla ani jednou. Svěřenci trenérů Hlaváče a Koudelky získali 14 bodů se skóre 22:20 a patří jim šestá příčka tabulky Chance ligy.

Zatím nejlepší výkony z pardubických hráčů působící v barvách Stadionu podává Ondřej Matýs, který patří mezi pětici, jež ještě ani jednou nechyběla a vyprodukoval 6 bodů za shodný počet branek a asistencí. V závěru domácího utkání proti Šumperku byl v poslední minutě vyloučen do konce utkání, čímž mu na konto naskočilo 25 trestných minut. Z obránců je zatím nejproduktivnější Tomáš Jelínek, který v sedmi zápasech dal jeden gól a na tři další nahrál. Šest zápasů mezi třemi tyčemi strávil Jakub Soukup. Hned čtyři z toho byly vítězné a jedno dokonce s čistým kontem. Soukup má úspěšnost zákroků 91.76 %.

Nejzkušenější ze sedmnáctky hokejistů je jednoznačně Jan Zdráhal. Účastník téměř dvou set zápasů v nejvyšší soutěži pomohl Stadionu zatím třikrát a nezažil pocit porážky. K tomu ještě zvládl nahrát na jednu branku svého týmu a má nejvyšší průměrný čas na ledě z týmu. Michal Pochobradský (0+2), Tomáš Zeman (2+0) a Michal Machač (1+1) – tato trojice forvardů je na dvou bodech. První dva jmenovaní odehráli plný počet zápasů, na Machačově kontě zápasů svítí šestka, zároveň je dvaadvacetiletý útočník nejlépe hodnoceným ve statistice +/- z celého kádru. Ještě o bod méně, pouze jednu asistenci, mají na kontě beci Karel Nedbal a Jan Oliva, oba dva patří k stálicím zadních řad vrchlabské sestavy. Do jednoho duelu naskočil po odpykání si dvouzápasového disciplinárního trestu defenzivní obránce Ondřej Vála. Dynamo využívá Vrchlabí i pro první oťukávání svých juniorských talentů se seniorským hokejem. Dva starty si připsal junior Matěj Kloz, po jednom utkání mají na svém kontě junioři Kale Costa, Pavol Štetka, Robin Kaplan, František Formánek a Daniel Herčík. Sedmnáctiletý Formánek odehrál vítězný zápas doma proti Porubě a zaznamenal asistenci u třetí branky svého týmu. Herčík, který v úterý debutoval v extralize, odehrál poslední zápas v Přerově, tedy den po svém prvním zápasu za první tým Pardubic. Jednou si vrchlabský dres navlékl i Filip Koffer. Stálý člen pardubického celku nebodoval. Celkovou produktivitu týmu vede bývalý útočník Dynama Tomáš Kaut, který do Vrchlabí přišel před tímto ročníkem z Prostějova.

V posledním utkání zažilo Vrchlabí teprve třetí porážku v sezoně, když prohrálo v Přerově 1:3, nadcházející utkání odehraje tým 11.10. doma s Litoměřicemi.

Foto: Anton Martinec, HC Stadion Vrchlabí