08.06.2022
Redakce

Dynamo získává práva na Chance ligu, nově zřízený ˝B˝ tým bude hrát v Chrudimi

Kluby HC Stadion Vrchlabí a HC DYNAMO Pardubice se po vzájemné dohodě rozhodly ukončit svoji spolupráci a přenechat si práva na účasti v soutěžích Chance ligy a II.ligy. Práva na Chance ligu tak získává pardubické Dynamo. Vrchlabí se vrací zpět do II.ligy.

Po zisku práv na druhou nejvyšší tuzemskou soutěž zřizuje HC Dynamo Pardubice nový projekt s názvem Dynamo Pardubice "B." Jeho sportovním manažerem bude legenda pardubického hokeje a kapitán posledních českých mistrů světa Tomáš Rolinek. Projekt "B" týmu posune sportovní stránku klubu dopředu. Mladí pardubičtí hráči budou mít nadále možnost získávat herní praxi a zkušenosti ze seniorského hokeje, a to v blízké dojezdové vzdálenosti. "B" tým bude působit v nedaleké Chrudimi.

„Z dlouhodobého hlediska je to nejlepší řešení pro oba kluby. První ligu budeme mít pár kilometrů od Pardubic, ve Vrchlabí dostanou ve druhé lize prostor odchovanci,“ říká Petr Dědek, majitel HC Dynamo Pardubice.

Koncept projektu vedení Dynama v současné době rozvíjí, více informací o působení a plánech "B" týmu bude brzy zveřejněn.

Spolupráce klubů HC Dynamo Pardubice a HC Stadion Vrchlabí trvala dvě sezony. Ta první se Stadionu v Chance lize podařila výjimečně, když v základní části skončil na čtvrtém místě a postoupil přímo do čtvrtfinále. Mezi nejlepšími osmi týmy byl vrchlabským soupeřem VHK Robe Vsetín a právě valašský tým nakonec postoupil po výhře 4:2 na zápasy do semifinále. V loňské sezoně nebylo Vrchlabí tak úspěšné, jako v té předchozí. Tým skončil na jedenáctém místě tabulky a o pouhý bod jej minula účast v play-off.

„Pro HC Stadion Vrchlabí byly 2 roky ve vyšší soutěži obrovskou zkušeností a spolupráci jsme vnímali velice pozitivně. Silný extraligový partner byl pro takové fungování nezbytný a to jsme si i po celou dobu dobře uvědomovali. Aktuálně tedy takového partnera nemáme a budeme hrát II.ligu,“ oznamuje Jiří Jakubec, jednatel Stadionu Vrchlabí.

Vrchlabí se nyní bude připravovat na sezonu v jiné soutěži. „Pro náš klub to znamená, že se okamžitě a intenzivně začínáme připravovat na II.ligu. Povedeme jednání se všemi partnery a kmenovými hráči a věříme, že v našem týmu bude působit velké množství vrchlabských odchovanců, z nichž někteří jsou obohaceni o prvoligové zkušenosti,“ dodává jednatel klubu.