05.02.2021
Redakce

Dynamo ve šlágru porazilo Liberec a v EHL se posunulo na první místo!

Pro mnohé se jednalo o nejočekávanější duel základní části letošní Enyaq Hockey League. Souboj pardubického Dynama s Libercem sliboval v rámci 9. kola skvělou podívanou, což se také naplnilo. Po dramatických bitvách nakonec zvítězily Pardubice 4:1 a posunuly se na první místo průběžné tabulky EHL. A odčarovaly vítěznou auru libereckého lídra Dzouviho.

Dzouvi, dlouhodobá jednička československé esportové NHL scény, v celé minulé premiérové sezoně Enyaq Hockey League ani jednou neprohrál singl a to samé platilo až dosud v sezoně aktuální. Se svým parťákem DannymZedlem navíc vytvořili v tomto ročníku dosud neporazitelnou dvojici ve čtyřhrách.

To všechno ale ve čtvrtek 4. února padlo.

Vše odstartoval Michal "hcpce1996" Vaněk, který si v klíčovém zápase celého duelu vyšlápl v souboji jedniček na Dzouviho a po skvělém taktickém výkonu vyhrál 3:2. A uštědřil svému soupeři vůbec první porážku v celé historii Enyaq Hockey League.

„Do zápasu jsem chtěl vstoupit ze zabezpečené obrany a hrozit z rychlých brejků, což se v první třetině z poloviny dařilo, protože jsem soupeře nepouštěl do vážnějších šancí, ale sám jsem měl problém s přechodem do útočného pásma,“popsal své plány kapitán Dynama, který po první třetině držel se svým soupeřem bezbrankovou remízu.

Ve druhé třetině už začaly padat i branky. Vedení se ujal Michal, ale Dzouvi rychle vyrovnal. A když se zdálo, že by mohl v závěru třetiny skóre ve vlastní přesilovce otočit, přišel přesný opak.

„Podařilo se mi v jeho přesilovce vstřelit 7 sekund před koncem třetiny gól v oslabení a dostal jsem se do vedení 2:1. Ve třetí třetině soupeř v sedmé minutě opět vyrovnal, ale o čtyři minuty později jsem si vzal vedení zpět na svou stranu a už jsem si ho pohlídal,“ řekl Michal Vaněk ke zbytku důležitého zápasu.

Ten druhý byl ve čtvrtek ještě dramatičtější.

V utkání dvojek se sice ujal vedení na začátku druhé třetiny liberecký DannyZedlo, ale náš Jarin ještě ve druhém dějství výsledek otočil na 3:1. To ale neměl být konec. DannyZedlo se skvělým výkonem na svého soupeře ve třetí třetině výsledkově dotáhl a v samém závěru to byl on, kdo byl blízko vítěznému gólu.

Zápas dospěl za stavu 3:3 do prodloužení. „Jarda v něm dostal minutu a půl před koncem přesilovku 4 na 3, ale bohužel ji nedokázal využít a šlo se na nájezdy. V nich Jarda proměnil dva ze tří, oproti soupeři, který dal pouze jeden, a připsal nám další důležitý bod v této sérii,“ pochválil kapitán týmu parťáka Jaroslava Řehoře.

O vítězství Dynama tak mohl rozhodnout už ve třetím singlu Adam "CallmePablo" Čejka, ale v divokém utkání nakonec padl 6:10. Adam ve třetí třetině prohrával už 3:6, ale nevzdal se a vyrovnal na 6:6. V samém závěru to však byl liberecký doublemaca, kdo střílel jeden gól za druhým a zdramatizoval tím celou napínavou partii.

Před dvěma čtyřhrami vedly Pardubice 2:1.

V té první vyzvali Michal s Jarinem do té doby neporažené duo Dzouvi, DannyZedlo a už po devíti minutách vedl soupeř 2:0. „Ještě do konce první třetiny jsme se z toho ale naštěstí oklepali a otočili stav na 3:2 v náš prospěch. Ve druhé třetině jsme přidali další gól a do třetí třetiny jsme šli za stavu 4:2,“ rekapituluje velký obrat Michal Vaněk.

Liberec ve třetí třetině už pouze snížil na 3:4. Naši kluci si závěrečné minuty zkušeně pohlídali, dařilo se jim nepůjčovat soupeři puk a došli si pro vítězný bod. Skvělý pardubický a také svůj večer pak završil Michal dalším vítězstvím, když společně s Adamem porazili také druhou libereckou dvojici Dzouvi, doublemaca 5:2.

Díky vítězství se Dynamo posunulo v tabulce Enyaq Hockey League před svého soupeře na první místo, když máme stejný počet bodů (21) nejen jako Liberec, ale také jako třetí Mladá Boleslav. Máme však momentálně nejlepší skóre a navíc stejně jako Boleslav o jeden odehraný zápas méně než Liberec. V dalším, už desátém kole se v příštím týdnu utkáme s Českými Budějovicemi.

Pokud vás zajímá nově vznikající esportová divize Dynama, můžete ji nově sledovat na sociálních sítích:
Facebookhttps://www.facebook.com/esportsdynamo
Twitter https://twitter.com/DynamoEsports5
Instagramhttps://www.instagram.com/esportsdynamo