31.01.2021
Redakce

Dynamo si v EHL připsalo další výhru, blíží se šlágr s Libercem

Bez větších problémů si poradili hráči Pardubic v 8. kole Enyaq Hockey League s posledními Vítkovicemi a po výhře 4:1 potvrdili papírové předpoklady. Vítězstvím se Dynamo posunulo v neúplné tabulce na druhé místo tři body za vedoucí Liberec, který má ale zápas k dobru. V dalším kole se pak v přímém souboji o první místo utkají Pardubice právě s Bílými Tygry, utkání navíc budete moci sledovat živě na internetu.

Dynamo si v nové sezoně Enyaq Hockey League připsalo zatím jedinou prohru ve smolném duelu s Třincem. Od té doby už ale opět jede na vítězné vlně, nad Vítkovicemi si připsalo už čtvrtou výhru v řadě.

Svůj tým v sobotu 30. ledna nasměroval za vítězstvím kapitán Michal "hcpce1996" Vaněk, který v duelu jedniček deklasoval vítkovického Jerryho 12:1. "Povedl se mi úvod utkání, když jsem po devíti minutách vedl už 3:0. Soupeř pak sice snížil, ale já si do konce první třetiny vzal tříbrankové vedení zpátky," popisuje úvod svého zápasu Michal.

Ten v první polovině druhé třetiny polevil, ale v její druhé části přidal další dvě branky a bylo rozhodnuto. Ve třetí třetině se zápas proměnil v pardubickou exhibici a Michal počet svých branek zdvojnásobil.

"V zápase dvojek se Jarin utkal se Silakem. První třetina skončila bez branek, když Jarin neproměnil 4 až 5 tutových šancí. Ve druhé třetině ale prolomil střeleckou smůlu a vstřelil 3 branky," popsal Michal Vaněk rozhodující pasáž druhého duelu, ve kterém nakonec Jaroslav Řehoř porazil svého vítkovického soupeře 5:1.

Pardubice se tak ujaly vedení 2:0 a šlo se na zápas trojek, které nabídlo nejlepší podívanou. Adam "CallmePablo" Čejka se utkal s Horysem. "Adam třikrát vedl o gól, ale pokaždé se podařilo soupeři vyrovnat. Ve třetí třetině se Horys dostal poprvé do vedení, ale tentokrát to byl Adam, kdo vyrovnal na 4:4. Vzápětí ale soupeř bohužel vstřelil pátou branku na 4:5 z našeho pohledu a tento stav si už pohlídal až do konečné sirény," popsal třetí singl pardubický kapitán.

Do čtyřher tak šli ve vedení 2:1 hráči Dynama, drama ale v klíčových zápasech dva na dva tentokrát, jako minule v souboji s Karlovými Vary, nepřipustili. Místo toho vyhráli jasně a dvakrát si pořádně zastříleli.

"V první čtyřhře jsme s Jardou vyzvali dvojici Jerry, Silak. Hned jsme se dostali do vedení 1:0, ale pak soupeře několikrát fantasticky podržel gólman, a i díky tomu vítkovičtí srovnali ve druhé třetině na 1:1. Pak jsme se ale znovu dostali rychle do vedení a před třetí třetinou vedli už 4:2. Nakonec jsme pak ještě přidali čtyři góly a vyhráli 8:2," popsal zisk vítězného bodu Michal Vaněk.

Ten si ještě jednou zastřílel v závěrečném utkání, ve kterém společně s Adamem porazili vítkovické duo Jerry, Horys vysoko 15:2. V prvních dvou třetinách vsítili hráči Dynama vždy po čtyřech gólech, v závěrečné slavili celkem sedmkrát.

V dalším kole čeká pardubické Dynamo vedoucí tým tabulky Liberec, se kterým se utkáme ve čtvrtek 4. dubna od 16:00 ve streamovaném utkání včetně komentáře na oficiálním kanále EHL.